Tartarpihvi
Valmistusohje
-
Leikkaa liha ensin syiden vastaisesti ohuiksi viipaleiksi ja viipaleet pieniksi kuutioiksi. Voit myös raapia lihaa veitsenterällä, jolloin lopputulos on rakenteeltaan hienompaa.
-
Sekoita hienonnetun lihan joukkoon Worcestershire-kastike, Tabasco, suola ja pippuri. Siirrä peitettynä jääkaappiin odottamaan.
-
Esivalmistele kasvikset ja sekoita keskenään majoneesi ja sinappi. Muotoile lihasta lautasille neljä samankokoista pihviä joko käsin tai muottia apuna käyttäen.
-
Asettele lisukkeet pihvien ympärille ja laita pihvin päälle kananmunankeltuainen. Tarjoile rapeaksi paahdetun leivän ja oliiviöljyn kera.
-
Vinkki: Saat lihasta helposti ohuita viipaleita, kun annat sen kohmettua hetken pakastimessa. Käytä tartarpihviin aina vain hyvälaatuista suomalaista lihaa.