Tarte Flambée Sinisestä Lenkistä

Tarte Flambée Sinisestä Lenkistä

Kokonaisaika: 75 min
Kypsennysaika: 60 min
Työaika: 15 min
Haastava

Valmistusohje

  • Lämmitä vesi kattilassa 65-asteiseksi digitaalisen mittarin avulla. Erottele keltuaiset minigrip-pussiin tai mikäli omistat vakuumikoneen, laita keltuaiset vakuumipussiin ja vakumoi.

  • Hauduta keltuaisia pussissa noin tunnin ajan pitäen lämpötila koko ajan mahdollisimmin lähellä 65 astetta. Jotta minigrip-pussin sulku ei päästäisi vettä läpi, on hyvä kikka laittaa pussi kattilan reunaan kiinni pyykkipojalla.

  • Siivilöi keltuaiset tiheän siivilän läpi ja jäähdytä. Mausta jäähtynyt keltuaiskreemi suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Jos taloudesta löytyy pursotinpussi, niin kreemi kannattaa laittaa pussiin, jolloin annoksen saa viimeisteltyä huippuravintolatyyliin.

  • Kiehauta pikkeliliemi ja vesi. Lisää mukaan punasipuli. Ota kattila pois liedeltä ja jäähdytä. Säilytä sipuli liemessä, jolloin se säilyy viikon hyvänä.

  • Kuori ja leikkaa lenkki sormenpään kokoisiksi kuutioiksi. Voitele rieskat ranskankermalla. Ripottele pintaan juustoraaste ja lenkkikuutiot. Paahda 225-asteisessa uunissa grillivastuksen alla noin 6 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja makkarat saaneet hieman väriä.

  • Asettele punasipulit rieskan pinnalle. Pursota keltuaiskreemistä sormenpään kokoisia pisaroita annoksen päälle. Viimeistele kirvelillä, raastetulla sitruunankuorella ja vastarouhitulla mustapippurilla. Tarjoa.

Kokeile reseptejä