Tarte Flambée Sinisestä Lenkistä
Valmistusohje
-
Lämmitä vesi kattilassa 65-asteiseksi digitaalisen mittarin avulla. Erottele keltuaiset minigrip-pussiin tai mikäli omistat vakuumikoneen, laita keltuaiset vakuumipussiin ja vakumoi.
-
Hauduta keltuaisia pussissa noin tunnin ajan pitäen lämpötila koko ajan mahdollisimmin lähellä 65 astetta. Jotta minigrip-pussin sulku ei päästäisi vettä läpi, on hyvä kikka laittaa pussi kattilan reunaan kiinni pyykkipojalla.
-
Siivilöi keltuaiset tiheän siivilän läpi ja jäähdytä. Mausta jäähtynyt keltuaiskreemi suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Jos taloudesta löytyy pursotinpussi, niin kreemi kannattaa laittaa pussiin, jolloin annoksen saa viimeisteltyä huippuravintolatyyliin.
-
Kiehauta pikkeliliemi ja vesi. Lisää mukaan punasipuli. Ota kattila pois liedeltä ja jäähdytä. Säilytä sipuli liemessä, jolloin se säilyy viikon hyvänä.
-
Kuori ja leikkaa lenkki sormenpään kokoisiksi kuutioiksi. Voitele rieskat ranskankermalla. Ripottele pintaan juustoraaste ja lenkkikuutiot. Paahda 225-asteisessa uunissa grillivastuksen alla noin 6 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja makkarat saaneet hieman väriä.
-
Asettele punasipulit rieskan pinnalle. Pursota keltuaiskreemistä sormenpään kokoisia pisaroita annoksen päälle. Viimeistele kirvelillä, raastetulla sitruunankuorella ja vastarouhitulla mustapippurilla. Tarjoa.