Täydellinen kinkkupiirakka

Täydellinen kinkkupiirakka

Kokonaisaika: 45 min
Kypsennysaika: 30 min
Työaika: 15 min
Keskitaso

Valmistusohje

Piirakkapohja

  • Nypi voi ja vehnäjauhot tasaiseksi massaksi. Sekoita huolellisesti joukkoon vesi ja timjami. Painele taikina halkaisijaltaan noin 27-senttisen vuoan pohjalle, painele siihen haarukalla reikiä ja esipaista 15 minuuttia 175-asteisessa uunissa. Valmista sillä aikaa täyte.

Täyte

  • Kuullota sipulikuutioita hetki pannulla öljytilkan kera ja anna jäähtyä. Suikaloi kinkku. Riko kananmunat astiaan ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla. Sekoita joukkoon creme fraiche, kerma ja juustoraaste.

Kokoaminen ja paistaminen

  • Levitä kinkkusuikaleet esipaistetulle pohjalle ja kaada päälle loput täytteet. Kypsennä vielä 20-25 minuuttia 175-asteisessa uunissa ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Vinkki!

  • Ennen piirakkapohjan esipaistamista painele folio taikinan päälle kaada foliokuppiin kuivia herneitä ”tilapäistäytteeksi”. Herneet estävät taikinan kupruilun, jolloin pohjasta tulee tasainen ja ryhdikäs. Esipaiston jälkeen poista herneet sekä folio ja lisää täyte. Herneiden sijaan voit käyttää esimerkiksi karkeaa merisuolaa tai kuivattuja papuja.

Kokeile reseptejä