Teriyaki-possuvartaat ja valkosipuli-seesamiriisiä

Teriyaki-possuvartaat ja valkosipuli-seesamiriisiä

Kokonaisaika: 50 min
Kypsennysaika: 20 min
Työaika: 30 min
Keskitaso

Valmistusohje

  • Hienonna valko- ja salottisipulit. Frittaa rapeiksi ja valuta huolellisesti. Kuumenna seesami- ja rypsiöljy ja kaada kuuma öljy chilihiutaleiden ja seesaminsiementen päälle.

  • Mausta suolalla ja sokerilla. Anna hieman jäähtyä. Kaada chiliöljy fritattujen sipuleiden joukkoon. Purkita ja säilytä kylmässä (säilyy n. 2 viikkoa, mutta luultavasti on syöty jo kauan ennen sitä).

  • Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Tarjoa rapean valkosipuli-seesamiöljyn kera.

  • Töki lihapalat liotettuihin varrastikkuihin ja sivele pintaan rypsiöljyä. Grillaa vartaita kuumassa grillissä noin 3 minuuttia per puoli. Sivele glaseerauskastike vartaiden pintaan grillauksen loppuvaiheessa.

Kokeile reseptejä