

Tilliliha possun niskasta
Valmistusohje
Tilliliha
-
Kuutioi possun niska noin 3 x 3cm kuutioiksi. Kuumenna rypsiöljy kattilassa. Lisää kuutioitu possun niska kattilaan ja paahda hiljalleen välillä käännellen, kunnes kuutiot ovat kauttaaltaan kullanruskeita.
-
Leikkaa tillistä varret talteen ja hienonna loput veitsellä. Lisää lihaliemi ja tillin varret paahdetun lihan kanssa kattilaan, kiehauta ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin tunnin ajan.
-
Siivilöi liemi sekä porsaan niskat talteen, poimi tillin varret pois. Sekoita 1 desi keitinlientä jauhojen kanssa ja sekoita suurus ohuena nauhana lopun keitinliemen joukkoon koko ajan sekoittaen. Keitä kastiketta sekoittaen 5 minuuttia.
-
Mausta sitruunamehulla, suolalla, sokerilla, hienonnetulla tillillä ja smetanalla. tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria myllystä. Lisää possun niska takaisin kastikkeen joukkoon kuumenemaan.
Tilliperunat
-
Hienonna tilli veitsellä, säästä varret erikseen. Siirrä pestyt perunat ja tillinvarret kattilaan. Lisää vettä niin, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Mausta vesi suolalla.
-
Kiehauta, laske lämpöä niin että vesi kiehuu hiljalleen. Peitä kannella ja keitä kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä, noin 10-15 minuuttia. Siivilöi vesi välittömästi pois kun perunat ovat kypsiä, nosta tillin varret pois.
-
Anna ylimääräisen nesteen vielä höyrystyä kattilasta pois, lisää joukkoon nokare voita ja hienonnettu tilli. Sekoita ja mausta vielä sormisuolalla ja rouhitulla mustapippurilla.