Tilliliha possun niskasta

Tilliliha possun niskasta

Kokonaisaika: 90 min
Kypsennysaika: 60 min
Työaika: 30 min
Haastava

Valmistusohje

Tilliliha:

Kuutioi possun niska noin 3cm x 3cm kuutioiksi. Kuumenna rypsiöljy kattilassa. Lisää kuutioitu possun niska kattilaan ja paahda hiljalleen välillä käännellen, kunnes kuutiot ovat kauttaaltaan kullanruskeita. Leikkaa tillistä varret talteen ja hienonna loput veitsellä. Lisää lihaliemi ja tillin varret paahdetun lihan kanssa kattilaan, kiehauta ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin tunnin ajan.

Siivilöi liemi sekä porsaan niskat talteen, poimi tillin varret pois. Sekoita 1 desi keitinlientä jauhojen kanssa ja sekoita suurus ohuena nauhana lopun keitinliemen joukkoon koko ajan sekoittaen. Keitä kastiketta sekoittaen 5 minuuttia. Mausta sitruunamehulla, suolalla, sokerilla, hienonnetulla tillillä ja smetanalla. tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria myllystä. Lisää possun niska takaisin kastikkeen joukkoon kuumenemaan.

Tilliperunat:

Hienonna tilli veitsellä, säästä varret erikseen. Siirrä pestyt perunat ja tillinvarret kattilaan. Lisää vettä niin, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Mausta vesi suolalla. Kiehauta, laske lämpöä niin että vesi kiehuu hiljalleen. Peitä kannella ja keitä kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä, noin 10-15 minuuttia. Siivilöi vesi välittömästi pois kun perunat ovat kypsiä, nosta tillin varret pois. Anna ylimääräisen nesteen vielä höyrystyä kattilasta pois, lisää joukkoon nokare voita ja hienonnettu tilli. Sekoita ja mausta vielä sormisuolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Kokeile reseptejä