
Tomaatti-basilikalihapullat ja tuorepastaa
Kokonaisaika: 40 min
Kypsennysaika: 20 min
Työaika: 20 min
Helppo
Valmistusohje
Sekoita jauheliha, hienonnettu basilika, aurinkokuivattu tomaatti sekä suola ja pippuri kulhossa. Pyörittele jauhelihasta pyöryköitä. Paista pyöryköihin voi-oliiviöljyseoksessa kaunis väri. Lisää pannulle hienonnetut valkosipulit ja anna niiden hetki pehmetä pannulla.
Kun valkosipulit alkavat saada väriä, lisää joukkoon balsamico, sokeri sekä timjami. Kiehauta.
Lisää tomaattimurska, mustapippuri ja mausta lopuksi maun mukaan suolalla. Hauduttele hiljalleen noin 25 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kypsiä.
Keitä tuorepasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta keitetty pasta ja sekoita se hienonnetun basilikan kanssa lihapullakastikkeen sekaan. Tarjoa pasta raastetun parmesaanijuuston kera.