Tomaattikeitto
Kokonaisaika: 50 min
Kypsennysaika: 25 min
Työaika: 20 min
Helppo
Valmistusohje
-
Suikaloi sipulit ja hienonna valkosipulit ja kuullota niitä öljyn kera kattilassa noin 5 minuuttia. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja lisää kattilaan. Kaada joukkoon valkoviini ja tomaattimehu.
-
Lisää vielä basilikat ja rouhittu mustapippuri ja anna hautua hiljalleen kannen alla n. 30 minuuttia välillä sekoitellen. Nosta kattila liedeltä ja paseeraa keitto siivilän läpi kauhalla painellen toiseen astiaan. Pyörittele huolellisesti kaikki irtoava neste talteen.
-
Pyöritä keittoa sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa kahden minuutin ajan. Kuumenna keitto uudelleen ja tarkista suolan ja sokerin riittävyys.
-
Annostele keitto kulhoihin ja koristele smetanalla sekä basilikanlehdillä.