Uunilenkki À la Jaakko Impiö
Valmistusohje
Viikunakompotti
-
Viipaloi sipuli ohueksi ja kypsennä hyvin öljytyssä kattilassa keskilämmöllä 10 minuuttia, tai kunnes pehmeitä ja ruskistuneita. Viipaloi viikunat ohueksi ja lisää kattilaan.
-
Nosta lämpöä ja lisää balsamiviinietikka ja sekoita kunnolla. Sekoita, kunnes etikka on lähes kokonaan redusoitunut. Lisää punaviini ja laske lämpö keskilämmölle. Lisää suolaa.
-
Anna hautua noin 30 minuuttia tai kunnes koostumukseltaan tahmeaa ja jäykkää. Mausta suolalla ja pippurilla. Lämmitä hunajaa kattilassa keskilämmöllä laventelinoksien kanssa noin 10 minuuttia.
Uunimakkara
-
Trimmaa lenkistä kärjet. Syö heti. Viillä lenkkiin neljä viiltoa. Kypsennä makkaraa 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Leikkaa juusto pieniksi makkaran levyisiksi paloiksi ja aseta viiltoihin.
-
Laita takaisin uuniin 5 minuutiksi tai kunnes juusto on sulanut. Sivele lämmintä laventelihunajaa pensselillä makkaran päälle ja mausta sormisuolalla. Tarjoa viikunahillon sekä sinapin kanssa.