Uuniliha ja olut-sinappikastike

Uuniliha ja olut-sinappikastike

0 arviota
Kokonaisaika: 315 min
Kypsennysaika: 300 min
Työaika: 15 min
Helppo

Valmistusohje

Ota liha huoneenlämpöön noin 2 tuntia ennen valmistuksen aloittamista.

Hiero suola, sokeri ja mustapippuri huolellisesti lihan pintaan. Aseta liha pataan paloiteltujen juuresten viereen. Peitä pata kannella ja kypsennä 125-asteisesa uunissa 5 tuntia. Nosta kansi padan päältä, säädä uunin lämpö 225-asteiseksi ja anna ruskistua noin 15 minuuttia, kunnes lihan pinta on kauniin ruskea. Ota pata uunista ja nostele varovasti liha ja juurekset paistivadille.

Kuori lusikalla hieman rasvaa pois pataan kertyneen liemen pinnalta, lisää olut ja kuumenna liemi liedellä kiehuvaksi. Raavi samalla padan reunoille ruskistuneet palaset liemen joukkoon. Haihduta noin 5 minuuttia ja lisää kanaliemi ja sinappi. Keitä vielä 5 minuuttia, kunnes kastike alkaa saostua. Siivilöi kastike ja vatkaa voi joukkoon. Tarjoile uunilihan, juuresten ja paistettujen perunoiden kanssa.

Sinua saattaisi kiinnostaa