Uuniliha ja olut-sinappikastike

Uuniliha ja olut-sinappikastike

Kokonaisaika: 315 min
Kypsennysaika: 300 min
Työaika: 15 min
Helppo

Valmistusohje

  • Ota liha huoneenlämpöön noin 2 tuntia ennen valmistuksen aloittamista.

  • Hiero suola, sokeri ja mustapippuri huolellisesti lihan pintaan. Aseta liha pataan paloiteltujen juuresten viereen. Peitä pata kannella ja kypsennä 125-asteisesa uunissa 5 tuntia.

  • Nosta kansi padan päältä, säädä uunin lämpö 225-asteiseksi ja anna ruskistua noin 15 minuuttia, kunnes lihan pinta on kauniin ruskea. Ota pata uunista ja nostele varovasti liha ja juurekset paistivadille.

  • Kuori lusikalla hieman rasvaa pois pataan kertyneen liemen pinnalta, lisää olut ja kuumenna liemi liedellä kiehuvaksi. Raavi samalla padan reunoille ruskistuneet palaset liemen joukkoon.

  • Haihduta noin 5 minuuttia ja lisää kanaliemi ja sinappi. Keitä vielä 5 minuuttia, kunnes kastike alkaa saostua. Siivilöi kastike ja vatkaa voi joukkoon. Tarjoile uunilihan, juuresten ja paistettujen perunoiden kanssa.

Kokeile reseptejä