Uuniliha ja olut-sinappikastike
Valmistusohje
-
Ota liha huoneenlämpöön noin 2 tuntia ennen valmistuksen aloittamista.
-
Hiero suola, sokeri ja mustapippuri huolellisesti lihan pintaan. Aseta liha pataan paloiteltujen juuresten viereen. Peitä pata kannella ja kypsennä 125-asteisesa uunissa 5 tuntia.
-
Nosta kansi padan päältä, säädä uunin lämpö 225-asteiseksi ja anna ruskistua noin 15 minuuttia, kunnes lihan pinta on kauniin ruskea. Ota pata uunista ja nostele varovasti liha ja juurekset paistivadille.
-
Kuori lusikalla hieman rasvaa pois pataan kertyneen liemen pinnalta, lisää olut ja kuumenna liemi liedellä kiehuvaksi. Raavi samalla padan reunoille ruskistuneet palaset liemen joukkoon.
-
Haihduta noin 5 minuuttia ja lisää kanaliemi ja sinappi. Keitä vielä 5 minuuttia, kunnes kastike alkaa saostua. Siivilöi kastike ja vatkaa voi joukkoon. Tarjoile uunilihan, juuresten ja paistettujen perunoiden kanssa.