Vietnamilaiset rullat naudan sisäpaistisuikaleista

Vietnamilaiset rullat naudan sisäpaistisuikaleista

0 arviota
Kokonaisaika: 0 min
Kypsennysaika: 0 min
Työaika: 60 min

Valmistusohje

Ruskista sisäpaistisuikaleet nopeasti tulikuumalla pannulla rypsiöljyn kera. Kiehauta vesi ja lihaliemikuutio ja kaada nuudelien päälle. Anna nuudelien liota pakkauksen ohjeen mukaan (2-3 minuuttia), valuta ja jäähdytä. Esivalmistele kasvikset ja huuhtele idut huolellisesti.

Liota riisipaperilevyjä vedessä muutama kerrallaan, kunnes ne ovat pehmeitä ja helposti rullattavissa. Pingota tuorekelmua leikkuulaudalle, jolloin levyt eivät tartu lautaan kiinni ja ne on helpompi rullata. Nosta riisipaperiarkit vedestä, ravistele ylimääräinen vesi pois ja asettele ne kelmun päälle. Asettele täytteitä paperille kohtuullinen määrä, jolloin rullat pysyvät paremmin kasassa. Kääri kuten kaalikääryleet, ala- ja sivureunat täytteen päälle ja kääräisy tiukaksi rullaksi. Käsittele levyjä varoen, sillä ne repeävät helposti.

Yhdistä kattilaan kastikkeen ainekset limemehua lukuun ottamatta. Anna kiehua 5 minuuttia ja nosta kattila liedeltä. Lisää limen mehu ja jäähdytä.

Vinkki: Sisäpaistisuikaleita ei pidä kypsentää lian kauaa, sillä silloin ne muuttuvat sitkeiksi. Suikaleet saavat jäädä sisältä vähän punertaviksi, joten vain nopea ruskistus riittää.