

Viljaporsaan Spare Ribsit ja jamaikalainen bbq -kastike
Valmistusohje
-
Hienonna sipuli, kevätsipuli, valkosipuli ja habanero. Freesaa rypsiöljyssä ja sekoita joukkoon loput ainekset. Anna pulputtaa hiljalleen 20-30 minuuttia.
-
Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Jäähdytä ja käytä perinteisen bbq -kastikkeen tapaan.
-
Kuumenna grilli. Grillaa ribsit epäsuoralla lämmöllä mehukkaan kypsiksi noin 1,5h välillä käännellen. Penslaa ribsejä grillauksen loppuvaiheessa jamaikalaisella bbq -kastikkeella varoen kuitenkaan polttamasta makeaa kastiketta lihan pintaan.
-
Nosta kypsät ribsit vetäytymään folioon noin 10 minuutiksi, leikkaa paloiksi luiden välistä ja tarjoile.
-
Voit myös kääriä ribsit folioon ja esikypsentää 150 asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Kuumenna grilli. Penslaa kypsät ribsit jamaikalaisella bbq-kastikkeella ja grillaa ribseihin kaunis grillipinta. Voit esikypsentää lihan hyvin jo vaikka grillausta edellisenä päivänä.