Voittajien aamiainen
Valmistusohje
-
Levitä pekonit leivinpaperin päälle uuninpellille. Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilma) ja paista pekonia noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin värisiä ja rapsakoita.
-
Vatkaa kananmunat kulhossa ja lisää joukkoon puoli teelusikallista suolaa. Sulata nokare voita paistinpannulla keskilämmöllä. Lisää munamassa pannulle ja kypsennä se hitaasti koko ajan lastalla pohjaa myöten sekoittaen.
-
Kun munamassa alkaa hyytyä, ota pannu pois liedeltä ja sekoita joukkoon vielä vajaa ruokalusikallinen voita. Älä kuumenna enää.
-
Viipaloi herkkusienet ja paista ne kullan ruskeiksi voi-rypsiöljyseoksessa. Lisää loppuvaiheessa mukaan hienonnettu ruohosipuli ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
-
Tarjoa pekonin, munakokkelin ja sienien kanssa tomaattiviipaleita ja tuoreita croissanteja. Kahvia ja tuoremehua unohtamatta.