Voittajien aamiainen

Voittajien aamiainen

Kokonaisaika: 20 min
Kypsennysaika: 15 min
Työaika: 5 min
Helppo

Valmistusohje

  • Levitä pekonit leivinpaperin päälle uuninpellille. Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilma) ja paista pekonia noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin värisiä ja rapsakoita.

  • Vatkaa kananmunat kulhossa ja lisää joukkoon puoli teelusikallista suolaa. Sulata nokare voita paistinpannulla keskilämmöllä. Lisää munamassa pannulle ja kypsennä se hitaasti koko ajan lastalla pohjaa myöten sekoittaen.

  • Kun munamassa alkaa hyytyä, ota pannu pois liedeltä ja sekoita joukkoon vielä vajaa ruokalusikallinen voita. Älä kuumenna enää.

  • Viipaloi herkkusienet ja paista ne kullan ruskeiksi voi-rypsiöljyseoksessa. Lisää loppuvaiheessa mukaan hienonnettu ruohosipuli ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

  • Tarjoa pekonin, munakokkelin ja sienien kanssa tomaattiviipaleita ja tuoreita croissanteja. Kahvia ja tuoremehua unohtamatta.