Wallenbergin pihvit naudanpaistista

Wallenbergin pihvit naudanpaistista

Kokonaisaika: 40 min
Kypsennysaika: 20 min
Työaika: 20 min
Keskitaso

Valmistusohje

  • Aja naudan kulmapaisti lihamyllyllä kahdesti, jotta saat erittäin hienojakoisen jauhelihan. Voit myös pyytää lihakauppiastasi tekemään tämän puolestasi.

  • Punnitse muut ainekset ja jäähdytä yleiskoneen kulho ja sekoitusväline. Jäähdytä myös kerma ja jauhettu liha mahdollisimman kylmiksi.

  • Lisää ensin liha, suola ja mausteet jäähdytettyyn kulhoon. Sekoita hyvin. Lisää keltuaiset seokseen ja sekoita tasaiseksi.

  • Lisää kerma nauhana massan joukkoon varmistaen, että massa ei pääse lämpenemään.

  • Kostuta kädet vedellä ja pyöritä massasta kauniita pihvejä. Leivitä pihvit pankojauhoilla tasaisesti.

  • Kuumenna kirkastettua voita paistinpannulla ja paista pihvit kauniin kullanruskeiksi ja kypsiksi.

Puikulapyree

  • Keitä puikulaperunat suolalla maustetussa vedessä, kunnes ne ovat kypsiä ja helposti murskattavissa.

  • Valuta keitetyt perunat ja siirrä ne takaisin kattilaan.

  • Lisää sulatettu voi ja lämmin maito perunoiden joukkoon. Survo perunat, voita ja maitoa tasaiseksi pyreeksi. Mausta pyree suolalla maun mukaan.

Konjakki-viherpippurikastike

  • Kuori ja hienonna sipulit.

  • Kuumenna kattilassa hieman öljyä ja lisää sipulit. Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä, kunnes ne pehmenevät ja saavat hieman väriä.

  • Lisää kattilaan timjaminoksa, lihaliemi ja kerma. Sekoita hyvin.
    Kiehauta seos ja laske sitten lämpöä niin, että seos poreilee kevyesti.

  • Anna kastikkeen hautua noin 15-20 minuuttia, jotta maut kehittyvät ja kastike hieman sakeutuu.

  • Lisää kastikkeeseen konjakki ja viherpippuri. Sekoita hyvin. Jatka kastikkeen keittämistä vielä muutaman minuutin ajan, kunnes seos paksunee hieman ja maut tasoittuvat. Poista timjaminoksa kastikkeesta ennen tarjoilua.

  • Tarjoile Wallenbergin pihvit puikulapyreen, puolukoiden ja konjakki-viherpippurikastikkeen kera.

Kokeile reseptejä