Ylikypsä possunkylki ja maustekastike
Kokonaisaika: 260 min
Kypsennysaika: 240 min
Työaika: 20 min
Keskitaso
Valmistusohje
-
Sekoita kaikki mausteseoksen ainekset yhteen ja hiero seos huolellisesti kylkipalan pintaan. Anna maustua jääkaapissa vähintään 3 tuntia, mieluiten yön yli.
-
Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Aseta kylkipala uunivuokaan ja peitä vuoka foliolla. Kypsennä neljä tuntia 150-asteisessa uunissa ja anna jäähtyä.
-
Mittaa kattilaan kaikki maustekastikkeen ainekset seesamiöljyä lukuun ottamatta. Anna seoksen kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Lisää joukkoon seesamiöljy ja anna jäähtyä.
-
Viipaloi tai kuutioi jäähtynyt kylkipala, sivele pintaan maustekastike ja pidä vielä viisi minuuttia 250-asteisessa uunissa.