Viikon Ruokavinkit

Epätavallisessa maailmantilanteessa moni koti on muuntunut työpaikaksi, kuntosaliksi, lounasravintolaksi sekä illallispaikaksi. Viikon ruokavinkit tuo hieman helpotusta niin arkeen kuin viikonloppuunkin valmiiksi kootun viikon ruokalistan muodossa.

Maanantai

Parmesaanilla kuorrutettu tomaattinen makaronilaatikko

6-8 annosta   80  min

Perinteiseen makaronilaatikkoon saat italialaisen twistin lisäämällä siihen aurinkokuivattua tomaattia, basilikaa ja parmesaania. Tee makaronilaatiokkoa kerralla suurempi satsi, niin siitä riittää myös suraavan päivän lounaaksi.

Tässä mehevä tuunausvinkki arkiruokien kunkkuun. HK Karkeaksi Jauhetulla Naudan rinnalla saat makaronilaatikkosi vietyä kokonaan uudelle tasolle.

Tiistai

Pippuri-dijonpossua ja parmesaanilla maustettua perunamuussia

4 annosta   35  min

Klassikko ei petä koronastakaan huolimatta. Tätä kannattaa tehdä kerralla suurempi määrä, sillä muuten se loppuu kesken.

Pippurinen Dijon-possu saattaa joidenkin mielestä olla ehkä vanhanaikaista, mutta voi pojat, että se on hyvää. Parmesaanilla maustettu perunamuusi ja kunnon suolakurkkuveneet viimeistelevät makuelämyksen.

Keskiviikko

Blööner kebab

4 annosta   30  min

Nyt kun Berliinin ei matkustamaan pääse, on hyvä aika tehdä lounaaksi vaikkapa dönerin suomalainen serkku - Blööner kebab.

Kun hätä on suurin, mieli tekee döneriä ja lähin kebabpaikka on kaukana, hätiin rientää blööner. Heitä Sininen Lenkki® pariksi tunniksi pakastimeen ja leikkaa kohmeisesta lenkistä juustohöylällä ihka aitoa blööneriä. Asiaan kuuluvat lisukkeet kruunaavat tämän vantaalais-berliiniläisen elämyksen, johon kaikki tulevat ihastumaan.

Torstai

Raakamakkara-carbonara

2-4 annosta   30  min

Pasta lienee lähes jokaisessa kotitaloudessa tyypillistä arkiruokaa. Raakamakkara carbonara valmistuu nopsaan vaikka kesken etäilypäivän

Raakamakkara on oivallinen raaka-aine pastaan. Nopein tyyli saada makkaramassa ulos suolestaan on tehdä siihen koko makkaran pituinen viilto, jolloin suoli on helppo poistaa. Makkarat voi laittaa suoraan kuumalle pannulle ja rikkoa rakenne lastalla samoin kuin jauhelihan paistossa. Vaikka makkara ei perinteiseen carbonaraan kuulukaan, toimii se mainiosti tässä kermaisen täyteläisessä pastassa.

Perjantai

Makkarapihvi-sandwich

2 annosta   30  min

Huhhei, tulihan se viikonloppu kuitenkin. Makkarapihvisänkkärit ovat oivallinen palkinto kovasta viikosta.Kuten Martti Servokin laulaa - On viikonloppu eessä taas…

Hätäisempi voisi kutsua tätä makkarasänkkäriä porilaiseksi, mutta ehei. Tämä on paljon enemmän. Kaksi makkarapihviä, kananmuna, cheddar ja asiaan kuuluvat mausteet tekevät tästä sänkkäristä todellisen herkuttelijan evään, jota aloittelijan kannattaa vielä harkita.

Lauantai

Grillattuja possun fileepihvejä, paahdettuja varhaisperunoita ja lipstikka-salsa verdeä.

4 annosta   40  min

Meitähän ei yksi korona estä grillaamasta, kunhan vaan muistaa pitää turvavälin naapureihin. Tämän herkun tuoksu nimittäin houkuttelee paikalle myös kutsumattomia vieraita.

Näiden pihvien maustamisessa ei voi mennä harhaan. HK Rypsiporsas® Rub & Glaze Fileepihvi -pakkauksen mukana tuleva rub -mauste hierotaan pihvien pintaan. Sitten grillataan ja lopuksi vielä viimeistellään mukana tulevalla glaseerauskastikkeella. Helppoa ja nopeaa. Lipstikka on harmillisen vähälle huomiolle jäänyt yrtti, mutta se sopii mainiosti maustamaan salsa verdeä.

Sunnuntai

Grillattuja Carolinan ribsejä ja savuinen chilidressing

4 annosta   180  min

Sunnuntai voidaan vetää hieman pitemmän kaavan mukaan, kun ei voi kaupungillakaan hengailla. Esivalmistele aamulla, grillaa illalla.

Mausteiset grillatut possun ribsit ja savuinen chipotlemajoneesi ovat luodut toisilleen. Pitkän kypsennyksen vaativat ribsit voi esikypsentää jo edellisenä päivänä, jolloin itse grillauspäivänä voi keskittyä vain siihen itseensä, eli grillaukseen.

Katso kaikki reseptit

Hyödynnä myös helppokäyttöistä reseptipankkiamme ja hae inspiraatioita kotikeittiöön

Katso kaikki valmisruoat

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.