Viikon Ruokavinkit

Epätavallisessa maailmantilanteessa moni koti on muuntunut työpaikaksi, kuntosaliksi, lounasravintolaksi sekä illallispaikaksi. Viikon ruokavinkit tuo hieman helpotusta niin arkeen kuin viikonloppuunkin valmiiksi kootun viikon ruokalistan muodossa.

Maanantai

Jauhelihakastike

4 annosta   30  min

Jos me suomalaiset jostain saamme lohtua elämän kolhiessa, niin se on perinteinen jauhelihakastike ja kuoripotut. Älä unohda suolakurkkuja.

Ei liene ainoatakaan suomalaista, joka ei olisi joskus syönyt perinteistä jauhelihakastiketta. Jauhelihakastike, niin kuin äiti sen aikoinaan teki kuuluu jokaisen suomalaisen perusoikeuksiin.

Tiistai

Perinteinen pyttipannu

4 annosta   30  min

Jäikö eiliseltä keitettyjä pottuja. Nyt on nimittäin tuhannen taalan paikka hyödyntää ne toisessa Suomi-hitissä - pyttipannussa. Älä edelleenkään unohda suolakurkkuja.

Mitä tehdä, kun jääkaapissa on edelliseltä päivältä jääneitä keitettyjä perunoita. No tietysti klassista spydäriä, eli pyttipannua. Makkaraksi kelpaa vain ja ainoastaan HK Sininen Lenkki®, senhän kaikki tosin jo tietääkin.

Keskiviikko

Kana Carbonara

4 annosta   30  min

Kana-carbonara, eli toiselta nimeltään kanarbonara toimii niin arjessa kuin pyhänäkin. Mutta ennen kaikkea lounaalla työpäivän tähtihetkenä.

Pasta carbonara kanasta? Kyllä vain! Amerikan Pekoni® Kanalastut toimivat myös carbonarassa täydellisesti. Rapeat kanalastut on kuin tehty tätä ruokaa varten! Käytä kanalastuja kuten pekonia.

Torstai

Vege-sipulipihvi ja paistetut perunat

2 annosta   40  min

Vihreät kasvisburgeripihvistä valmistuu sipulipihvi, joka maistuu taatusti myös sekasyöjille. Tämä on helppoa tapa lisätä vihreää ruokavalioosi.

Sipulipihvi ja paistetut potut ovat oikein kunnon vanhanajan ruokaa. Vege-sipulipihvi on hieman modernisoitu versio tuosta klassikkoruoasta. Runsaskuituiset HK Vihreät Kasvisburgerpihvit ovat oivallinen vaihtoehto perinteiselle jauhelihapihville myös sekasyöjien lautasilla. Tämä ei ole yllättävän hyvää – tämä on hyvää!

Perjantai

Gochujang burger

2 annosta   30  min

Puhtaat viikonloppuverkkarit jalkaan ja viikonlopun viettoon. Viikonloppu käynnistyy parhaiten kunnon burgerilla.

Nyt on burgereiden aatelia, helppoudesta huolimatta. Karkeaksi jauhetusta naudan rinnasta tehdyt pihvit yhdistettynä gochujang majoneesin täyteläisyyteen ja briossin pehmeyteen tekevät tästä burgerista takuulla viikonloppujen kingin.

Lauantai

Possunleike Benedict

2 annosta   45  min

Voisipa tätä herkkua kutsua koko suvun syömään, mutta vielä kannattaa mennä pienemmällä porukalla. Possunleike Benedict on lämpimien leipien aatelia.

Eggs Benedict tunnetaan erityisesti aamiais, -ja brunssiruokana. Possunleike Benedict puolestaan menee ihan mihin vuorokauden aikaan tahansa. Kun vierellä on vielä lasillinen kuivaa Chaplis’ta, voi silmät suljettuaan tuntea olevansa pariisilaisessa korttelibistrossa, vaikka todellisuudessa olisitkin Kuopiossa.

Sunnuntai

Voittajien aamiainen

2-3 annosta   25  min

Hitaiden aamiaisten merkitys korostuu kesällä ja mikä olisikaan parempi tapa aloittaa sunnuntai kuin paistetulla pekonilla, munakokkelilla ja sienillä.

Mikään ei ehkä voita aamiaispöydässä pekonia, paistettuja sieniä ja munakokkelia. Vastapaistetut croissantit tekevät tästä aamupalasta todellisen voittajien aamiaisen. Voit helpottaa ruuhkaa liedellä paistamalla pekonit uunissa.

Katso kaikki reseptit

Hyödynnä myös helppokäyttöistä reseptipankkiamme ja hae inspiraatioita kotikeittiöön

Katso kaikki valmisruoat

 

Lisää juhlavia reseptejä