Viikon Ruokavinkit

Epätavallisessa maailmantilanteessa moni koti on muuntunut työpaikaksi, kuntosaliksi, lounasravintolaksi sekä illallispaikaksi. Viikon ruokavinkit tuo hieman helpotusta niin arkeen kuin viikonloppuunkin valmiiksi kootun viikon ruokalistan muodossa.

Maanantai

Jauhelihakastike

4 annosta   30  min

Jos me suomalaiset jostain saamme lohtua elämän kolhiessa, niin se on perinteinen jauhelihakastike ja kuoripotut. Älä unohda suolakurkkuja.

Ei liene ainoatakaan suomalaista, joka ei olisi joskus syönyt perinteistä jauhelihakastiketta. Jauhelihakastike, niin kuin äiti sen aikoinaan teki kuuluu jokaisen suomalaisen perusoikeuksiin.

Tiistai

Makkaraa Lyonnaise ja murskattua sitruunaperunaa

4-6 annosta   40  min

Kun Ranskaan ei pääse, täytyy Ranska tuoda omaan keittiöön. Uutuus Maakarit®-maku Cannesin Claudian liha on 100 % suomalaista kalkkunaa, mutta makumaailma suoraan tuolta patonkien ja viinien maasta.

Makkarakastike ranskalaisittain. Ranskankermakastike saa happamuutta siiderietikasta ja rakuuna tuo siihen ranskalaiseen keittiöön tyypillisen twistin. HK Maakarit® Cannesin Claudia on kalkkunamakkara, joka rakastaa ranskalaisia lisukkeita.

Keskiviikko

Marokkolainen kasvispyörykkäpata

4-6 annosta   45  min

Arjen luksusta helposti ja nopeasti. Nämä marokkolaista makumaailmaa henkivät kasvispyörykät tuovat raikasta vaihtelua ruokalistallesi.

HK Vihreät Jauhis toimii erinomaisesti tässä Marokko-henkisessä ja maukkaassa reseptissä. Pohjoisafrikkalainen makumaailma yrtteineen ja mausteineen ei jätä ketään kylmäksi. Runsaskuituisesta jauhiksesta ei tule juuri ollenkaan paistohävikkiä, joten 270 gramman pakkaus vastaa suunnilleen normaalia 400 gramman jauhelihapakkausta.

Torstai

Pasta carbonara

4 annosta   30  min

Pasta, tuo arkiruokien kuningas ei suotta ole noussut suosituimpien arkiruokien joukkoon. Nopeutensa ansiosta tämän ruoan voi valmistaa lähes aina - kiireistä huolimatta.

Hienosta nimestään huolimatta carbonara on erittäin simppeli ja nopea pasta, jossa maistuu rapea pekoni ja parmesaanijuusto. Tästä koko perhe tykkää.

Perjantai

Maissipaneroitu possunleike, bearnaisea ja grillitomaattia

2 annosta   30  min

Rapeaksi paistettu ja paneroitu possunleike, bearnaise sekä grillitomaatti starttaavat viikonlopun käyntiin tyylillä.

Maissipaneroitu possunleike, bearnaisekastike ja grillitomaatti – mikä mahtava combo! Valmiiksi maissipaneroitu possunleike paistuu nopsaan pannulla ja bearnaise on valmiina pakkauksen mukana. Eli tomaatit vain grillivastuksen alle uuniin ja herkuttelu voi pian alkaa!

Lauantai

Grillattu entrecôtepihvi, punasikuria ja sinihomejuustovoita

5 annosta   40  min

Olisipa aina lauantai, ja kaapissa kunnon pala entrecôtea. Tästä ei nimittäin enää pihvi parane.

Grillattu entrecôtepihvi kuuluu ehdottomasti kesään ja grillaukseen. Laadukas entrecôte ei tarvitse muita mausteita pintaansa kuin suolan ja vastarouhitun mustapippurin. Pihvin valmistuksessa lähes yhtä tärkeää kuin kypsennys on vetäytyminen. Tällöin pihvi pysyy mehukkaana ja mureana leikattaessa.

Sunnuntai

Meksikon lihapata ja paahdettua kurpitsaa

6-8 annosta   180  min

Sunnuntait ovat hyvää aikaa lihapatojen haudutukseen - varsinkin syksyllä. Tätä Meksikon lihapataa kannattaa haudutella kerralla suurempi määrä ja helpottaa alkuviikon ruoanlaittoa.

Meksikolainen lihapata on mainio eväs vaikkapa pitkän ulkoilupäivän jälkeen. Padan voi tehdä hyvin jo vaikka edellisenä päivänä valmiiksi sillä lämmittäessähän tämä pataruoka vain paranee. Paahdetut myskikurpitsat tuovat kivaa vaihtelua lisukkeeseen.

Katso kaikki reseptit

Hyödynnä myös helppokäyttöistä reseptipankkiamme ja hae inspiraatioita kotikeittiöön

Katso kaikki valmisruoat

 

Lisää juhlavia reseptejä