Viikon Ruokavinkit

Epätavallisessa maailmantilanteessa moni koti on muuntunut työpaikaksi, kuntosaliksi, lounasravintolaksi sekä illallispaikaksi. Viikon ruokavinkit tuo hieman helpotusta niin arkeen kuin viikonloppuunkin valmiiksi kootun viikon ruokalistan muodossa.

Maanantai

Perinteinen uunimakkara

2-4 annosta   30  min

Ehkä paras mahdollinen tapa aloittaa viikko, on aloittaa se ihka aidolla uunimakkaralla. Tätä klassikkoruokaa popsiessa arkiset murheet unohtuvat, ainakin hetkeksi.

Jokaiselle suomalaiselle tuttu uunimakkara on retroherkku, joka valmistuu käden käänteessä. Onko parempaa tapaa päättää lauantaisauna, kuin nauttia tätä herkkua maukkaan sinapin kera?

Tiistai

Tomaatti-basilikalihapullat ja tuorepastaa

6 annosta   30  min

Lihapullat maistuvat niin arkena kuin viikoloppunakin. Tuorepastaa löytyy nykyään useimmista kaupoista valmiina, mutta näppärimmät voivat tehdä sen myös itse.

Mamma mia mitkä lihapullat. Jauhetusta naudan rinnasta valmistetut lihapullat maustuvat italialaisittain basilikalla ja aurinkokuivatulla tomaatilla. Buon appetito!

Keskiviikko

Tex mex possu-enchiladat ja pico de galloa

4-6 annosta   40  min

Texmex-possu enchiladat tuovat pienen irtioton arkeen ja makumatkan Meksikoon.

Tässäpä on meksikolaista lohturuokaa kerrakseen. Reilusti Fajitas-maustettuja possun fileesuikaleita ja papuja sisältävät tortillarullat kuorrutetaan aimo annoksella cheddaria. Mikä siis voisi mennä pieleen?

Torstai

Metsästäjänleipä

6 annosta   45  min

Hurraa klassikot. Metsästäjänleipä oli kova sana vuonna -82, ja on sitä edelleen.

Ranskalaisilla on Croque Monsieur ja Madame -leipänsä ja jenkeillä club sandwichinsa. Mikään näistä ei kuitenkaan pääse edes lähelle paneroidusta viljaporsaan ulkofileestä valmistetun metsästäjänleivän herkullisuutta.

Perjantai

Grillattu Hot Dog à la Lombardia

4 annosta   30  min

Viikonloppu on hyvä startata kunnon hodareilla. Italialaisuutta henkivä hodari on melko varmasti perinteisistä hodareistasi hieman poikkeava.

HK Maakarit® Palermon Mario kätkee pienestä koostaan huolimatta sisäänsä valtavan määrän Italiaa. Raikas fenkolisalaatti antaa tälle hodarille kivaa rapeutta ja pestomajoneesi viimeistelee italialais-amerikkalaisen makuelämyksen.

Lauantai

Parsa-makkarasalaatti

4 annosta   30  min

Raikas parsa-raakamakkarasalaatti on täydellinen herkku kesäjuhliin. Ja se valmistuu kaiken lisäksi nopsaan.

Kevät on parsojen kulta-aikaa… ja makkaran. Ja jos tarkkoja ollaan, makkaran kulta-aikaa on jokainen päivä. Yhdistettynä makkara ja parsa ovat ehkä yllättävä, mutta aivan loistava combo. Pidä vain huoli, että makkara on parasta mahdollista laatua. Tässä reseptissä tuota virkaa ajaa HK Maakarit® Livornon Luigi -raakamakkara.

Sunnuntai

Baby Back Ribs ja paprikainen bbq-kastike

2-4 annosta   200  min

Perinteinen bbq-kastike on hyvää, mutta kokeileppas vaihteluksi paprikaista bbq-kastiketta ribseille. Nämä ribsit ovat täydellinen tapa päättää vikonloppu.

Paprikainen BBQ-soosi antaa uudenlaisen potkun näille luista suorastaan tipahtaville ribseille. Ribsien valmistuksessa maltti on avainsana onnistumiseen, joten tähän ruokaan kannattaa varata hieman aikaa ja rutkasti rakkautta.

Katso kaikki reseptit

Hyödynnä myös helppokäyttöistä reseptipankkiamme ja hae inspiraatioita kotikeittiöön

Katso kaikki valmisruoat

 

Lisää juhlavia reseptejä