Viikon Ruokavinkit

Epätavallisessa maailmantilanteessa moni koti on muuntunut työpaikaksi, kuntosaliksi, lounasravintolaksi sekä illallispaikaksi. Viikon ruokavinkit tuo hieman helpotusta niin arkeen kuin viikonloppuunkin valmiiksi kootun viikon ruokalistan muodossa.

Maanantai

Parmesaanilla kuorrutettu tomaattinen makaronilaatikko

6-8 annosta   80  min

Perinteiseen makaronilaatikkoon saat italialaisen twistin lisäämällä siihen aurinkokuivattua tomaattia, basilikaa ja parmesaania. Tee makaronilaatiokkoa kerralla suurempi satsi, niin siitä riittää myös seuraavan päivän lounaaksi.

Tässä mehevä tuunausvinkki arkiruokien kunkkuun. HK Karkeaksi Jauhetulla Naudan rinnalla saat makaronilaatikkosi vietyä kokonaan uudelle tasolle.

Tiistai

Lihatonpullat kermakastikkeessa ja puikulamuusia

6 annosta   45  min

Klassikkoannos uudella tvistillä. Näissä pyöryköissä perinteinen jauheliha korvataan uudella HK Vihreät Jauhiksella. Helppo ja maistuva tapa lisätä vihreää ruokavalioon.

Lihapullat kermakastikkeessa pottumuusin kera on klassikko. Lihatonpullat ei ole vielä, mutta pian on. Perinteiseen reseptiin ei ole muuta eroa kuin se, että jauheliha korvataan HK Vihreät Jauhiksella. Runsaskuituisesta Jauhiksesta ei tule juuri ollenkaan paistohävikkiä, joten 270 gramman pakkaus vastaa suunnilleen normaalia 400 gramman jauhelihapakkausta.

Keskiviikko

Blööner kebab

4 annosta   30  min

Mikäli Berliinin matka kiinnostaisi, mutta ei ole juuri tällä hetkellä mahdollista, on hyvä aika tehdä lounaaksi vaikkapa dönerin suomalainen serkku - Blööner kebab.

Kun hätä on suurin, mieli tekee döneriä ja lähin kebabpaikka on kaukana, hätiin rientää blööner. Heitä Sininen Lenkki® pariksi tunniksi pakastimeen ja leikkaa kohmeisesta lenkistä juustohöylällä ihka aitoa blööneriä. Asiaan kuuluvat lisukkeet kruunaavat tämän vantaalais-berliiniläisen elämyksen, johon kaikki tulevat ihastumaan.

Torstai

Raakamakkara-carbonara

2-4 annosta   30  min

Pasta lienee lähes jokaisessa kotitaloudessa tyypillistä arkiruokaa. Raakamakkara carbonara valmistuu nopsaan vaikka kesken etäilypäivän.

Raakamakkara on oivallinen raaka-aine pastaan. Nopein tyyli saada makkaramassa ulos suolestaan on tehdä siihen koko makkaran pituinen viilto, jolloin suoli on helppo poistaa. Makkarat voi laittaa suoraan kuumalle pannulle ja rikkoa rakenteen lastalla samoin kuin jauhelihan paistossa. Vaikka makkara ei perinteiseen carbonaraan kuulukaan, toimii se mainiosti tässä kermaisen täyteläisessä pastassa.

Perjantai

Makkarapihvi-sandwich

2 annosta   30  min

Huhhei, tulihan se viikonloppu kuitenkin. Makkarapihvisänkkärit ovat oivallinen palkinto kovasta viikosta.Kuten Martti Servokin laulaa - On viikonloppu eessä taas…

Hätäisempi voisi kutsua tätä makkarasänkkäriä porilaiseksi, mutta ehei. Tämä on paljon enemmän. Kaksi makkarapihviä, kananmuna, cheddar ja asiaan kuuluvat mausteet tekevät tästä sänkkäristä todellisen herkuttelijan evään, jota aloittelijan kannattaa vielä harkita.

Lauantai

Smash burger

2 annosta   60  min

Smash burgerin idea piilee voimakkaasti kuumalla pannulla prässätyssä pihvissä.

Lypsykarjan jauhelihasta tehty pihvi näyttelee pääosaa yksinkertaisissa burgereissa. Kun pihvi on näin maukas, ei ylimääräisiä täytteitä tarvita. Smash burgerissa perusidea on kunnolla ohueksi prässätty ja paistettu pihvi ja yksinkertaiset lisukkeet. Lypsykarja on oiva valinta lautaselle. Lihan ilmastopäästöt ovat pienemmät, koska hiilijalanjälki jakautuu sekä maidon että lihan tuotantoketjuihin. Pussipakkauksessa on myös käytetty 71 % vähemmän muovia perinteiseen rasiaan verrattuna.

Sunnuntai

Voittajien aamiainen

2-3 annosta   25  min

Hitaiden aamiaisten merkitys korostuu kesällä ja mikä olisikaan parempi tapa aloittaa sunnuntai kuin paistetulla pekonilla, munakokkelilla ja sienillä

Mikään ei ehkä voita aamiaispöydässä pekonia, paistettuja sieniä ja munakokkelia. Vastapaistetut croissantit tekevät tästä aamupalasta todellisen voittajien aamiaisen. Voit helpottaa ruuhkaa liedellä paistamalla pekonit uunissa.

Katso kaikki reseptit

Hyödynnä myös helppokäyttöistä reseptipankkiamme ja hae inspiraatioita kotikeittiöön

Katso kaikki valmisruoat

 

Lisää juhlavia reseptejä