Viikon Ruokavinkit

Epätavallisessa maailmantilanteessa moni koti on muuntunut työpaikaksi, kuntosaliksi, lounasravintolaksi sekä illallispaikaksi. Viikon ruokavinkit tuo hieman helpotusta niin arkeen kuin viikonloppuunkin valmiiksi kootun viikon ruokalistan muodossa.

Maanantai

Parmesaanilla kuorrutettu tomaattinen makaronilaatikko

6-8 annosta   80  min

Perinteiseen makaronilaatikkoon saat italialaisen twistin lisäämällä siihen aurinkokuivattua tomaattia, basilikaa ja parmesaania. Tee makaronilaatikkoa kerralla suurempi satsi, niin siitä riittää myös seuraavan päivän lounaaksi.

Tässä mehevä tuunausvinkki arkiruokien kunkkuun. HK Karkeaksi Jauhetulla Naudan rinnalla saat makaronilaatikkosi vietyä kokonaan uudelle tasolle.

Tiistai

Lihatonpullat kermakastikkeessa ja puikulamuusia

6 annosta   45  min

Klassikkoannos uudella tvistillä. Näissä pyöryköissä perinteinen jauheliha korvataan HK Vihreät Jauhiksella. Helppo ja maistuva tapa lisätä vihreää ruokavalioon.

Lihapullat kermakastikkeessa pottumuusin kera on klassikko. Lihatonpullat ei ole vielä, mutta pian on. Perinteiseen reseptiin ei ole muuta eroa kuin se, että jauheliha korvataan HK Vihreät Jauhiksella. Runsaskuituisesta Jauhiksesta ei tule juuri ollenkaan paistohävikkiä, joten 270 gramman pakkaus vastaa suunnilleen normaalia 400 gramman jauhelihapakkausta.

Keskiviikko

Blööner kebab

4 annosta   30  min

Mikäli Berliinin matka kiinnostaisi, mutta ei ole juuri tällä hetkellä mahdollista, on hyvä aika tehdä lounaaksi vaikkapa dönerin suomalainen serkku - Blööner kebab.

Kun hätä on suurin, mieli tekee döneriä ja lähin kebabpaikka on kaukana, hätiin rientää blööner. Heitä Sininen Lenkki® pariksi tunniksi pakastimeen ja leikkaa kohmeisesta lenkistä juustohöylällä ihka aitoa blööneriä. Asiaan kuuluvat lisukkeet kruunaavat tämän vantaalais-berliiniläisen elämyksen, johon kaikki tulevat ihastumaan.

Torstai

Helppo bolognese

3-4 annosta   30  min

Pasta lienee lähes jokaisessa kotitaloudessa tyypillistä arkiruokaa. Helppo bolognese valmistuu nopsaan vaikka kesken etäilypäivän

Nopeasti valmistettu bolognese – uhka vai mahdollisuus? Tässä tapauksessa ehdottomasti mahdollisuus! Mikäli et kuitenkaan tykkää nopeasti valmistuvasta ruoasta, kannattaa tämä jättää väliin. Muussa tapauksessa VIVA ITALIA!

Perjantai

Makkarapihvi-sandwich

2 annosta   30  min

Huhhei, tulihan se viikonloppu kuitenkin. Makkarapihvisänkkärit ovat oivallinen palkinto kovasta viikosta.Kuten Martti Servokin laulaa - On viikonloppu eessä taas…

Hätäisempi voisi kutsua tätä makkarasänkkäriä porilaiseksi, mutta ehei. Tämä on paljon enemmän. Kaksi makkarapihviä, kananmuna, cheddar ja asiaan kuuluvat mausteet tekevät tästä sänkkäristä todellisen herkuttelijan evään, jota aloittelijan kannattaa vielä harkita.

Lauantai

Smash burger

2 annosta   60  min

Smash burgerin idea piilee voimakkaasti kuumalla pannulla prässätyssä pihvissä ja rapeassa paistopinnassa.

Lypsykarjan jauhelihasta tehty pihvi näyttelee pääosaa yksinkertaisissa burgereissa. Kun pihvi on näin maukas, ei ylimääräisiä täytteitä tarvita. Smash burgerissa perusidea on kunnolla ohueksi prässätty ja paistettu pihvi ja yksinkertaiset lisukkeet. Lypsykarja on oiva valinta lautaselle. Lihan ilmastopäästöt ovat pienemmät, koska hiilijalanjälki jakautuu sekä maidon että lihan tuotantoketjuihin. Pussipakkauksessa on myös käytetty 71 % vähemmän muovia perinteiseen rasiaan verrattuna.

Sunnuntai

Uuniperuna possun savufileetäytteellä

3-4 annosta   60  min

Retroruokien ykkönen, uunipottu on siitä erinomainen eväs, että sitä voi varioida lähes loputtomasti. Ihka-aidossa savusaunassa kypsyneestä possun savufileeleikkeleestä valmistettu täyte on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!

Uuniperuna on takuuvarma hitti, joka on monelle tuttu ruoka lapsuudesta. Aidon savusaunan leppeissä löylyissä kypsynyt possun savufilee antaa kivan savuisen potkun tähän retroruokaan. Folioon pottua on turha kääriä, sillä saman homman hoitaa luonto eli perunan kuoret.

Katso kaikki reseptit

Hyödynnä myös helppokäyttöistä reseptipankkiamme ja hae inspiraatioita kotikeittiöön

Katso kaikki valmisruoat

 

Lisää juhlavia reseptejä