Viikon Ruokavinkit

Epätavallisessa maailmantilanteessa moni koti on muuntunut työpaikaksi, kuntosaliksi, lounasravintolaksi sekä illallispaikaksi. Viikon ruokavinkit tuo hieman helpotusta niin arkeen kuin viikonloppuunkin valmiiksi kootun viikon ruokalistan muodossa.

Maanantai

Parmesaanilla kuorrutettu tomaattinen makaronilaatikko

6-8 annosta   80  min

Perinteiseen makaronilaatikkoon saat italialaisen twistin lisäämällä siihen aurinkokuivattua tomaattia, basilikaa ja parmesaania. Tee makaronilaatiokkoa kerralla suurempi satsi, niin siitä riittää myös seuraavan päivän lounaaksi.

Tässä mehevä tuunausvinkki arkiruokien kunkkuun. HK Karkeaksi Jauhetulla Naudan rinnalla saat makaronilaatikkosi vietyä kokonaan uudelle tasolle.

Tiistai

Uuniperuna possun savufileetäytteellä

3-4 annosta   60  min

Retroruokien ykkönen, uunipottu on siitä erinomaine eväs, että sitä voi varioida lähes loputtomasti. Ihka-aidossa savusaunassa kypsyneestä possun savufileeleikkeleestä valmistettu täyte on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!

Uuniperuna on takuuvarma hitti, joka on monelle tuttu ruoka lapsuudesta. Aidon savusaunan leppeissä löylyissä kypsynyt possun savufilee antaa kivan savuisen potkun tähän retroruokaan. Folioon pottua on turha kääriä, sillä saman homman hoitaa luonto eli perunan kuoret.

Keskiviikko

Blööner kebab

4 annosta   30  min

Mikäli Berliinin matka kiinnostaisi, mutta ei ole juuri tällä hetkellä mahdollista, on hyvä aika tehdä lounaaksi vaikkapa dönerin suomalainen serkku - Blööner kebab.

Kun hätä on suurin, mieli tekee döneriä ja lähin kebabpaikka on kaukana, hätiin rientää blööner. Heitä Sininen Lenkki® pariksi tunniksi pakastimeen ja leikkaa kohmeisesta lenkistä juustohöylällä ihka aitoa blööneriä. Asiaan kuuluvat lisukkeet kruunaavat tämän vantaalais-berliiniläisen elämyksen, johon kaikki tulevat ihastumaan.

Torstai

Helppo bolognese

3-4 annosta   30  min

Pasta lienee lähes jokaisessa kotitaloudessa tyypillistä arkiruokaa. Helppo bolognese valmistuu nopsaan vaikka kesken etäilypäivän.

Nopeasti valmistettu bolognese – uhka vai mahdollisuus? Tässä tapauksessa ehdottomasti mahdollisuus! Mikäli et kuitenkaan tykkää nopeasti valmistuvasta ruoasta, kannattaa tämä jättää väliin. Muussa tapauksessa VIVA ITALIA!

Perjantai

Georgialaiset possuvartaat ja yrtti-tomaattikastike

4 annosta   35  min

Huhhei, tulihan se viikonloppu kuitenkin. Georgialaiset possuvartaat päräyttävät viikonlopun kunnolla käyntiin. Kuten Martti Servokin laulaa - On viikonloppu eessä taas…

Mikäli aikeissa on viettää hyvien ystävien kesken perinteistä georgialaista supraa, eli sikäläistä juhla-ateriaa, kannattaa pöytään nostaa iso kasa georgialaisittain maustettuja possuvartaita. Mausteinen yrtti-tomaattikastike kuuluu myös olennaisena osana tämän juhlapöydän kattaukseen ja se kannattaakin tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin maustumaan.

Lauantai

Steak sandwich, bearnaisekastiketta ja grillattua parsaa

4 annosta   45  min

Rapeaksi paahdettua hapanjuurileipää, takuumureaa naudan fileetä, grillattua parsaa ja bearnaisekastiketta - mikä siis voisi mennä pieleen?

Tämän steak sandwichin jälkeen ei enää muut kelpaa. Laadukas lehtipihvi, bearnaise ja grillattu parsa hapanleivän päällä on mitä mainioin kombo. Suosittelemme tekemään tätä tuplasatsin, sillä voi olla, että yksi leipä on vasta lämmittelyä.

Sunnuntai

Breakfast burger

4 annosta   30  min

Kunnon aamiaisella on merkittävä rooli hyvin käynnistyvässä päivässä. Itse asiassa samalla eväällä voi hyvin myös päättää päivän iltapalan merkeissä.

Aamiainen ei ole pelkästään päivän tärkein ateria, vaan nyt myös maukkain. Muun muassa jalapenosta ja savupaprikasta lisäpotkua saava HK Amerikan Pekoni® Chorizo pehmeän briossin välissä on pelkkää juhlaa. Kermaisen täyteläinen munakokkeli vielä mukaan niin päivästä ei voi tulla huono.

Katso kaikki reseptit

Hyödynnä myös helppokäyttöistä reseptipankkiamme ja hae inspiraatioita kotikeittiöön

Katso kaikki valmisruoat

 

Lisää juhlavia reseptejä