Parhaat sadonkorjuureseptit
Kesä ja syksy on kotimaisista kasviksista kokkaavan antoisinta aikaa, kun Suomen kesän valoisat yöt ovat kypsyttäneet kasvikset, juurekset ja marjat täyteen makua. Silloin nautitaan herkullisista, pitkään hautuneista juureskeitoista ja lihapadoista, makoisista omenapiirakoista sekä mennään metsään sieneen ja marjaan. Monet meistä myös säilövät kesän maut talven varalle.
Kekri eli sadonkorjuuaika on ollut perinteenä tärkeä osa kalenterivuotta Suomessa. Sadonkorjuun päätteeksi juhlittiin, kun karja oli tuotu sisätiloihin, jyvät saatu laariin, juurekset kuoppaan ja syysteurastukset tehtyä. Kekriä juhlittiin yhdessä: yhteisöt kerääntyivät runsaiden ruokapöytien ympärille nauttimaan sadon antimista ja juomista. Kekriä vietetään syys-lokakuussa, mikkelinpäivästä pyhäinpäivään.
Katso kokkiemme kehittämät maistuvat sadonkorjuuaikaan sopivat reseptit. Ehkä löydät mukavaa twistiä omaan lempiannokseesi tai löydät kokonaan uusia ideoita kotikeittiöösi.