HK Ehta® – naudanlihaa parhaimmillaan

HK Ehta® on parasta naudanlihaa eläinten ja ihmisten kannalta

HK Ehta® naudanliha on suomalaista naudanlihaa parhaimmillaan: naudoilla on mahdollisimman ehta ruokinta ja ehdat kasvatusolosuhteet. Siksi lihasta tulee niin erinomaista, että sitä voi kutsua Ehdaksi.

Ehta® nautojen terveydestä huolehditaan

HK Ehta® laatuketjussa nautojen hyvinvointiin ja terveyteen kiinnitetään erityistä huomiota. Naudoilla on ruokintasuunnitelma, joka varmistaa märehtijälle luonnollisen ruokinnan: vähintään 40 prosenttia korsirehua eli nurmea, apilaa tai vastaavaa sekä sopivasti viljaa, valkuais- ja kivennäisaineita. Ruokinta on aina GMO-vapaata. Naudat elävät vapaasti pihatoissa, karsinoissa tai laitumella. Eläimillä on enemmän tilaa kuin mitä lainsäädännössä vaaditaan, eikä niitä koskaan kytketä kiinni. Tiloilla käy eläinlääkäri vähintään kerran vuodessa ja naudat kuuluvat nautatilojen terveydenhuollon seurantajärjestelmään.

Ehta® naudanliha on takuumureaa

HK Ehta® rodut ovat Ayshire, Holstein sekä näiden risteytykset. Ehta® on hienosyistä ja takuumureaa nuoren naudan lihaa. Sitä mureutetaan huolellisesti noin 6 viikkoa +0 asteisessa erityisessä mureutusvarastossa. Mureutuksen aikana lihan pH alenee eli happamuus lisääntyy. Happamuuden seurauksena lihan omat entsyymit alkavat hajottaa lihan proteiinirakennetta, joka vaikuttaa lihan mureuteen, makuun, tuoksuun ja väriin. Raakakypsynyt liha on mureaa ja väriltään tumman punaista. Prosessin aikana lihaan muodostuu myös sille ominainen, herkullinen maku.

Kuinka HK Ehta® naudanliha kannattaa valmistaa?

Ehta® naudanliha valmistuu kätevästi pannussa tai uunissa riippuen palasta: Ehta®-sarjaan kuuluu niin Takuumureaa Paahtopaistia, sisäpaistia, Petite Tenderiä eli lapaa tai ulkofilettä. Kaikissa HK Ehta® pakkauksissa on mukana kypsennysohjeet.

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.