Klassikkoherkku: HK Amerikan Pekoni ®

Pekoniklassikkomme Amerikan pekoni on saanut nimensä mukaisesti inspiraationsa Amerikan matkalla vuonna 1976. HK:n johto oli maassa opintoretkellä, jossa aamu alkoi aina runsaalla hotelliaamiaisella. Tarjolla oli tietenkin pekonia, pannukakkua ja vaahterasiirappia sekä munakokkelia. Yllättäen, eräänä aamuna tuotantojohtaja Erkki Pesonen totesi pekonia syödessään toimitusjohtaja Jaakko Hjelmille, että ”kyllä mekin tällaista osaamme tehdä”.

 

Niinpä Amerikan pekonin valmistaminen alkoi vuonna 1978. Se oli HK:lle iso edelläkävijän riski-investointi. Johto kuitenkin arvioi, että kilpailijat eivät kovin nopeasti ehtisi mukaan markkinoille, sillä kypsän viipaloidun pekonin valmistus porsaan kyljestä on pitkä ja vaativa prosessi. Uusien laitteiden lisäksi tarvittiin ammattitaitoa, kärsivällistä kokeiluhenkeä ja intohimoa. Esimerkiksi viipalointiin HK:n tuotannosta vastaavat hakivat oppia Tanskasta. Eikä turhaan. HK Amerikan pekoni on suomalaisten eniten rakastama pekoni. Tämä todennettiin myös kuluttajilla tehdyllä makutestillä, jonka Amerikan pekoni® voitti reilusti (Makery, N=103, 5/2019).

Pekonituotteet

Pekonituotteet

Pekonivinkit

Kaikki keinot rapean, mutta mehukkaan pekonin valmistamiseen sekä yllättäviäkin vinkkejä pekonin käyttöön.

Katso >

Hyggeilyruokaa ilman vaivaa

Täyteläinen possukastike saa mehevää makua pekonista ja sienistä ilman pitkää hauduttelua.

Katso resepti >

Astetta maukkaampi salaatinkastike

Pekonin paistamisesta jäävää rasvaa ei kannata heittää pois, vaan sillä voi maustaa muita ruokia. Pekonin rasvasta syntyykin yllättävän raikas, mutta tuhdin maukas kastike salaatille.

Katso resepti >

 

Lisää juhlavia reseptejä