Pekonivinkit

Täältä löydät kattavan vinkkipaketin pekonin monipuoliseen käyttöön. Osa niistä voi olla tuttuja, osa uusia ja yllättäviäkin – mutta herkullisia ne ovat kaikki.

pekonimauste.png

Pekonimauste ja pekonisuola

Pekonimaustetta kerran kokeiltuasi ihmettelet, miten olet koskaan pärjännyt ilman. Mauste toimiikin ihan minkä tahansa ruoan kanssa ja säilyy jääkaapissa tiiviisti suljetussa astiassa.

Tee pekonimauste näin: Paista pekoni erittäin kuivaksi ja rapeaksi. Anna kuivua ja jäähtyä kahden talouspaperin välissä. Rouhi jäähtynyt pekoni veitsellä tai sauvasekoittimella, jos haluat hienompaa murua.

Pekonisuola: Sekoita erittäin hienoksi jauhettu pekoni suolaan, jota voit käyttää kun haluat ruokaan suolan lisäksi lihaisaa ja savuisaa lisäaromia.

rasva-talteen.png

Rasva talteen

Pekonin paistamisessa jäävää rasvaa ei kannata heittää pois. Sitä voi käyttää esimerkiksi pihvien, kasvisten tai munakkaan paistamiseen – ja antaapa se erinomaisen maun myös popcorneihin tai salaatinkastikkeeseen. Pekonin rasva säilyy jääkaapissa vähintään viikon ja pakastimessa useita viikkoja.

pekonivoi.png

Pekonivoi

Pekonivoi toimii hyvin herkullisena levitteenä leivälle, bageleille tai karjalanpiirakoille. Lisäksi sitä voi käyttää vaikka maustevoina pihville, kanalle tai kasviksille.

Valmista pekonivoi näin: Anna voin pehmetä hieman huoneenlämmössä. Sekoita haluamasi määrä pekonirouhetta voin joukkoon.

candy-bacon.png

Candy bacon

Makea ja suolainen karamellisoitu pekoni syntyy näppärästi uunissa. Taputtele pekonisiivujen pintaan tummaa sokeria. Voit halutessasi lisätä muitakin mausteita oman maun mukaan. Kypsennä pekoni uunissa ylhäällä kerrotun ohjeen mukaan.

Nauti candy bacon esimerkiksi salaattipedillä, hampurilaisen välissä tai vaikka omenapiirakan kera.

pekonidressing.png

Pekonidressing

Mikään ei kruunaa paremmin salaattia kuin ihana pekonidressing.

Valmista näin: Sekoita sauvasekottimella tai vispilällä pekonin sulanutta rasvaa, 3 rkl vaaleaa balsamicoa sekä teelusikalliset sinappia ja sokeria. Rouhaise lopuksi mukaan hieman mustapippuria ja valele kastike salaatin päälle.

 

Lisää juhlavia reseptejä