Pitkään haudutettua mallasporsasta ja palsternakkaa
6 ANNOSTA
HK Rypsiporsas® Kassler n. 900 g
2 rkl suolaa
1 rkl mustapippuria
Leikkaa liha halki pituussuunnassa. Hiero suola ja pippuri kummankin palan pintaan. Kääri lihapalat erikseen leivinpaperiin ja vielä folioon tankomaiseen muotoon. Kypsennä uunissa 80 asteessa n. 10 tuntia. Anna lihapalojen jäähtyä paketissa. Avaa paketit uunipellin päällä ja kaada niistä tullut liemi kattilaan. Kuumenna liemi kastikkeeksi. Levitä mallasglaseeraus kypsän lihan päälle ja paahda uunissa 200 asteessa 15 min.
Mallasglaseeraus:
1 dl sokeria
1 tl suolaa
2 dl vettä
0,5 dl valkoviinietikkaa
1 dl kaljamallasta
Yhdistä kaikki ainekset kattilassa ja keitä puuromaiseksi kastikkeeksi.
”Rypsiporsas on kokkiystävällistä lihaa – siitä saa helposti maukasta. Kun sen rasva sulaa paremmin niin lihakin pysyy mureana.”
Risto Mikkola, keittiömestari

Palsternakkapyree:
600 g palsternakkaa
100 g voita
0,5 tl suolaa
Keitä kuorittu ja lohkottu palsternakka kypsäksi suolatussa vedessä. Soseuta voin kanssa pyreeksi. Ohenna tarvittaessa keitinvedellä. Mausta suolalla.
Paahdettu palsternakka:
400 g palsternakkaa
0,5 dl rypsiöljyä
Suolaa ja mustapippuria
Leikkaa palsternakka kiekoiksi ja pyörittele öljyssä. Levitä tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda 200 asteessa 15 min.
HK Rypsiporsas® Fileesuikale maustamaton 250 g
0,5 tl suolaa
4 hot dog sämpylää
Paista suikaleet paistinpannulla tilkassa öljyä. Mausta, lisää joukkoon puolet omenasinapista ja kuumenna.
Omenasinappi:
1 omena kuutioina
Puolikas sipuli silputtuna
1 dl Dijon-sinappia
0,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
0,25 dl valkoviinietikkaa
Yhdistä omenasinapin ainekset kattilassa ja hauduta noin 15 minuuttia.
Kumina-punakaalisalaatti:
250 g punakaalta suikaleina
0,5 rkl kuminaa
0,25 dl sokeria
0,25 dl valkoviinietikkaa
0,5 dl vettä
0,5 tl suolaa
Keitä kumina, sokeri, etikka, vesi ja suola kattilassa siirapiksi. Anna jäähtyä ja sekoita suikaloidun kaalin joukkoon. Kokoa hot dog ja tarjoile jäljelle jäänyt omenasinappi lisukkeena.