Maukkaammat Rypsiporsas® –reseptit

Rypsiporsas® -lihan pehmeämpi rasva sulaa jo hieman matalammassa lämpötilassa ja pysyy juoksevana myös kypsennyksen jälkeen. Juokseva rasva pitää lihan mehevänä ja levittäytyy paremmin suuhun, jolloin maut tuntuvat voimakkaampina. Ei ihme, että Rypsiporsas® on niin monen ammattilaisen suosima raaka-aine.

Katso kaikki Rypsiporsas® -reseptit >

Pitkään haudutettua mallasporsasta ja palsternakkaa

6 ANNOSTA

HK Rypsiporsas® Kassler n. 900 g
2 rkl suolaa
1 rkl mustapippuria

Leikkaa liha halki pituussuunnassa. Hiero suola ja pippuri kummankin palan pintaan. Kääri lihapalat erikseen leivinpaperiin ja vielä folioon tankomaiseen muotoon. Kypsennä uunissa 80 asteessa n. 10 tuntia. Anna lihapalojen jäähtyä paketissa. Avaa paketit uunipellin päällä ja kaada niistä tullut liemi kattilaan. Kuumenna liemi kastikkeeksi. Levitä mallasglaseeraus kypsän lihan päälle ja paahda uunissa 200 asteessa 15 min.

Mallasglaseeraus:
1 dl sokeria
1 tl suolaa
2 dl vettä
0,5 dl valkoviinietikkaa
1 dl kaljamallasta

Yhdistä kaikki ainekset kattilassa ja keitä puuromaiseksi kastikkeeksi.

 

”Rypsiporsas on kokkiystävällistä lihaa – siitä saa helposti maukasta. Kun sen rasva sulaa paremmin niin lihakin pysyy mureana.”

Risto Mikkola, keittiömestari

Palsternakkapyree:
600 g palsternakkaa
100 g voita
0,5 tl suolaa

Keitä kuorittu ja lohkottu palsternakka kypsäksi suolatussa vedessä. Soseuta voin kanssa pyreeksi. Ohenna tarvittaessa keitinvedellä. Mausta suolalla.

Paahdettu palsternakka:
400 g palsternakkaa
0,5 dl rypsiöljyä
Suolaa ja mustapippuria

Leikkaa palsternakka kiekoiksi ja pyörittele öljyssä. Levitä tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda 200 asteessa 15 min.

Rypsiporsas® –hot dog, kuuma omenasinappi ja kumina-punakaali- salaatti

4 ANNOSTA

HK Rypsiporsas® Fileesuikale maustamaton 250 g
0,5 tl suolaa
4 hot dog sämpylää

Paista suikaleet paistinpannulla tilkassa öljyä. Mausta, lisää joukkoon puolet omenasinapista ja kuumenna.

Omenasinappi:
1 omena kuutioina
Puolikas sipuli silputtuna
1 dl Dijon-sinappia
0,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
0,25 dl valkoviinietikkaa

Yhdistä omenasinapin ainekset kattilassa ja hauduta noin 15 minuuttia.

Kumina-punakaalisalaatti:
250 g punakaalta suikaleina
0,5 rkl kuminaa
0,25 dl sokeria
0,25 dl valkoviinietikkaa
0,5 dl vettä
0,5 tl suolaa

Keitä kumina, sokeri, etikka, vesi ja suola kattilassa siirapiksi. Anna jäähtyä ja sekoita suikaloidun kaalin joukkoon. Kokoa hot dog ja tarjoile jäljelle jäänyt omenasinappi lisukkeena.

Muut mehevät Rypsiporsas® -reseptit

Sunnuntain uunikassler
Sunnuntain uunikassler
Helppo panang-curry
Helppo panang-curry
Possua aasialaisittain ja paahdettua paksoita
Possua aasialaisittain ja paahdettua paksoita
Possu-nuudeliwokki
Possu-nuudeliwokki
Rypsiporsas® -ramen
Rypsiporsas® -ramen
Pitkään haudutettua mallasporsasta ja palsternakkaa
Pitkään haudutettua mallasporsasta ja palsternakkaa
Korealaista paistettua possua, kananmunaa ja nuudelia
Korealaista paistettua possua, kananmunaa ja nuudelia
Paahdettua possunfileetä ja balsamico-sieniä
Paahdettua possunfileetä ja balsamico-sieniä
Suolainen pannukakku
Suolainen pannukakku
Klassinen tonkatsu eli japanilainen wieninleike
Klassinen tonkatsu eli japanilainen wieninleike
Oskarinleike
Oskarinleike
Mausteinen kvinoasalaatti
Mausteinen kvinoasalaatti
Paahdettua possunfileetä ja kokonaisena paahdettua selleriä
Paahdettua possunfileetä ja kokonaisena paahdettua selleriä
Tomi Björckin possubulgogi
Tomi Björckin possubulgogi
Punaista possua kiinalaisittain
Punaista possua kiinalaisittain
Nopea Pad Thai
Nopea Pad Thai
Char Siew -Rypsiporsas® Hong Kong style
Char Siew -Rypsiporsas® Hong Kong style
Kiinalaista inkivääripossua sweet & sour ja paistettua riisiä
Kiinalaista inkivääripossua sweet & sour ja paistettua riisiä
Rub -maustettuja possun fileepihvejä, maissipyreetä ja neulapapuja
Rub -maustettuja possun fileepihvejä, maissipyreetä ja neulapapuja
Lämpimät voileivät
Lämpimät voileivät
Kevätrullat japanilaisittain à la Tomi Björck
Kevätrullat japanilaisittain à la Tomi Björck
Salmiakkipossu
Salmiakkipossu
Mausteinen possu-currykeitto
Mausteinen possu-currykeitto
Bulgogia ja korealaista kaalisalaattia
Bulgogia ja korealaista kaalisalaattia
Huevos rancheros con Pablo
Huevos rancheros con Pablo
Björckin pannu, srirachamajoneesia ja karamellisoitua sipulia
Björckin pannu, srirachamajoneesia ja karamellisoitua sipulia
Raakamakkarapasta
Raakamakkarapasta
Nopeaa karamellipossua, kananmunaa ja paksoita
Nopeaa karamellipossua, kananmunaa ja paksoita
Sticky baby back ribs ja sweet chili -dippi
Sticky baby back ribs ja sweet chili -dippi
Paistettua kiinalaista possua ja karamellisoituja ruusukaaleja
Paistettua kiinalaista possua ja karamellisoituja ruusukaaleja
Meksikolaiset possutortillat  à la Tomi Björck
Meksikolaiset possutortillat à la Tomi Björck
Porsaan niskaa sweet & sour a´ la chef Cheng Kam Fu
Porsaan niskaa sweet & sour a´ la chef Cheng Kam Fu
Rypsiporsas®-wok Bangkok
Rypsiporsas®-wok Bangkok
Rypsiporsas® -sisäfilee sandwich
Rypsiporsas® -sisäfilee sandwich
Harissalla maustettuja porsaan ribsejä ja feta-oliivisalaattia
Harissalla maustettuja porsaan ribsejä ja feta-oliivisalaattia
Forssan leike
Forssan leike
Ruokaisa ohrasalaatti
Ruokaisa ohrasalaatti
Grillattu Hot Dog à la Lombardia
Grillattu Hot Dog à la Lombardia
Possu-yakitorit ja togarashi-seesamidressing
Possu-yakitorit ja togarashi-seesamidressing
Fileepihvit ja grillattua melonia
Fileepihvit ja grillattua melonia
Grilled collar steak hong kong style
Grilled collar steak hong kong style
Possunoisetteja, paistettuja pottuja ja siiderisipulia
Possunoisetteja, paistettuja pottuja ja siiderisipulia
Possun fileepihvi yakiniku ja kesäinen salaatti
Possun fileepihvi yakiniku ja kesäinen salaatti
Makaronivelliä ja pekonipestoa
Makaronivelliä ja pekonipestoa
Possu-riisinuudelikeitto
Possu-riisinuudelikeitto
Rypsiporsas®-wok Hongkong
Rypsiporsas®-wok Hongkong
Ilmakuivattua kinkkua, munakokkelia ja paistettuja kirsikkatomaatteja
Ilmakuivattua kinkkua, munakokkelia ja paistettuja kirsikkatomaatteja
Linssi-makkarapata Germanicus
Linssi-makkarapata Germanicus
Sieni-juustotäytteiset porsaan fileepihvit
Sieni-juustotäytteiset porsaan fileepihvit
Paistettua Thaipossua paksoin ja broccoliinin kera
Paistettua Thaipossua paksoin ja broccoliinin kera
Grillattua porsaan sisäfileetä ja guacamolea
Grillattua porsaan sisäfileetä ja guacamolea
Mausteista inkivääripossua ja rapeat paahdetut perunat
Mausteista inkivääripossua ja rapeat paahdetut perunat
Possu bulgogia ja seesamidressingiä
Possu bulgogia ja seesamidressingiä
Pekonipesto
Pekonipesto
Savupekoni-cheddarburgeri
Savupekoni-cheddarburgeri
Porsaan mehevät tortillarullat
Porsaan mehevät tortillarullat
Grillattuja possun fileepihvejä, paahdettuja varhaisperunoita ja lipstikka-salsa verdeä.
Grillattuja possun fileepihvejä, paahdettuja varhaisperunoita ja lipstikka-salsa verdeä.
Grillipihvit ja täytetyt tomaatit
Grillipihvit ja täytetyt tomaatit
Raakamakkaraa ja paahdettua perunasalaattia
Raakamakkaraa ja paahdettua perunasalaattia
Livornon Luigi tortelliineja ja tomaatti-kaprisvinegretteä
Livornon Luigi tortelliineja ja tomaatti-kaprisvinegretteä
Juhlaraakamakkaraa, maa-artisokka-pekonipaistosta ja ras el hanout-majoneesia
Juhlaraakamakkaraa, maa-artisokka-pekonipaistosta ja ras el hanout-majoneesia
Frittikinkku ja punajuuriblinejä
Frittikinkku ja punajuuriblinejä
Porsaan fileepihvit ja raikas versosalaatti mangodressingillä
Porsaan fileepihvit ja raikas versosalaatti mangodressingillä
Grillattua raakamakkaraa ja pinjansiemenromescoa
Grillattua raakamakkaraa ja pinjansiemenromescoa
Frittikinkku
Frittikinkku
Parsa-makkarasalaatti
Parsa-makkarasalaatti
Grillatut fileepihvit ja manteli-kasvissalaatti
Grillatut fileepihvit ja manteli-kasvissalaatti
Siirry Reseptit-sivulle
 

Lisää juhlavia reseptejä