Rypsiporsas® on hyvä omega 3 –rasvojen lähde
Ruokinta ei muuta Rypsiporsas® -lihan kokonaisrasvan määrää, vaan pehmentää rasvan laatua ja nostaa monityydyttämättömien rasvojen pitoisuutta. Eniten lisääntyy omega 3 -rasva, jota Rypsiporsas®-lihassa on noin neljä kertaa enemmän tavalliseen porsaanlihaan verrattuna. Myös omega 6 ja omega 3 -rasvojen suhde muuttuu. Tavallisessa porsaanlihassa suhde on noin 8:1, kun Rypsiporsas® -lihassa se on noin 4:1. Rypsiporsas® -lihasta saa siis välttämättömiä omega 6 ja omega 3 -rasvoja hyvässä suhteessa.
”Ravitsemussuositukset kehottavat korvaamaan kovaa rasvaa pehmeällä, eli parantamaan rasvan laatua. Rypsiporsas-tuotteet ovat yksi konkreettinen tapa toteuttaa tämä ruokalautasella.”
Soile Käkönen, ravitsemusasiantuntija

enemmän omega 3 -rasvoja
tavalliseen porsaanlihaan
verrattuna.

Tutkittuja vaikutuksia
Helsingin yliopistossa toteutetun kliinisen tutkimuksen mukaan Rypsiporsas® -liha osana tavallista ruokavaliota parantaa ruokavalion rasvan laatua ja lisää omega 3 -rasvan määrää merkitsevästi verrattuna viljaporsasta syöviin.
RYPSIPORSAS® -KLIINISEN TUTKIMUKSEN TULOKSIA
Tutkimusasetelma
- Ryhmät Rypsiporsas® (n=22) ja viljaporsas (n=21)
- Söivät 4 viikon ajan porsaanlihatuotteita 160 g / päivä
Tulokset
- Tutkimuksen päättyessä Rypsiporsas® -ryhmän ruokavalion kovan ja transrasvan määrä oli vähentynyt merkitsevästi ja alfalinoleenihapon (omega 3 -rasva) määrä lisääntynyt merkitsevästi
- Ei merkitseviä muutoksia seerumin rasvahapoissa (fosfolipideissä tai kolesteroliarvoissa)
Lähde: Rasvahappokoostumukseltaan muokatun porsaanlihan vaikutus plasman rasvahappokoostumukseen terveillä aikuisilla. KarniMari 2015 - loppuraportti, Elintarvike- ja ympäristötieteiden laitos/ravitsemustiede, Helsingin yliopisto