• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Vastuullisuus
  • Eläinten hyvinvointi
  • Vastuullisuus
  • Makusuola
  • HK tuo työtä tuhansille
  • Ruokahävikki
  • Pakkausten kierrätettävyys
  • Suomessa tehtyä ruokaa
  • Eläinten hyvinvointi
    • Sika
    • Nauta
    • Broileri
  • Laatuvastuu

Eläinten hyvinvointi on lihaketjun toiminnan perusedellytys

Terveet ja hyvinvoivat tuotantoeläimet ovat perusedellytys koko lihaketjun toiminnalle. Eläinten hyvinvointi otetaan huomioon myös eläinjalostuksissa, eläinten kasvatusolosuhteissa ja kuljetuksissa.

Eläinten hyvinvointi on lihaketjun toiminnan perusedellytys

HKFoods hankkii liharaaka-aineen ensisijaisesti omilta sopimustuottajiltaan Suomesta. Suomessa on erinomainen tuotantoeläinten terveydenhuolto sekä korkeat ja tiukat kriteerit eläinten hyvinvoinnille ja tuotannon laadulle.

Antibioottien käyttö minimissään

Osaavat lihantuottajat, viranomaiset sekä lainsäädäntö pitävät huolta siitä, että esimerkiksi tuotantoeläinten sairauksia ennaltaehkäistään tehokkaasti. Tervettä eläintä ei tarvitse lääkitä, jolloin tarve antibioottien käytölle on huomattavasti pienempi kuin muualla maailmassa. Hormonien käyttö kasvunedistäjinä ei ole sallittua Suomessa eikä muissa EU-maissa.

Puhtaat tilat ja virikkeitä

Suomessa eläinten kasvatustilat pidetään huolellisesti puhtaina. Puhtaus on tärkeää myös eläintautien leviämisen ehkäisemisessä. Eläimillä on tilaa liikkua ja ruokailla. Sikojen karsinoissa on tarjolla virikkeitä, kuten olkia tai sanomalehtiä. 

Sopimustuottajat pitävät huolen eläinten hyvinvoinnista

Tilojen ja HKFoodsin välinen sopimus on molemminpuolinen yhteistyösopimus. Sitoutuminen koko lihaketjun yhteiseen työhön takaa puhdasta ja turvallista lihaa suomalaisten lautasille. Sopimustuottajat ovat myös sitoutuneet huolehtimaan eläinten hyvinvoinnista. Tilat noudattavat eläinten hyvinvointiohjeistuksia ja valvovat eläinlääkärit ja HKFoodsin asiantuntijat käyvät tiloilla säännöllisesti. Sopimustuottajajärjestelmän kautta tilat saavat neuvontaa, koulutusta ja tuottajilla on mahdollisuus verkostoitua muiden tuottajien kanssa. 
Jaa
Tulosta

Sinua saattaisi kiinnostaa

Ilmastokoulun penkille

Ilmastokoulun penkille

HKScanissa alkoi tänä keväänä sopimustuottajillemme suunnattu ilmastokoulutus. Koska ruuantuotannon ilmastovaikutukset kiinnostavat myös loppukäyttäjää, eli ruuasta nauttijaa, päätin istahtaa oppitunnille. Ovatko ruuantuottajat ilmastokamppailun syntisiä vai peräti sankareita? Ruokaa syödään nyt ja...

Olemme mukana Rakasta joka murua -hävikkikampanjassa

Olemme mukana Rakasta joka murua -hävikkikampanjassa

Tiesitkö, että maailmanlaajuisesti hävikkiin menee vuosittain 574 miljardia kananmunaa, 75 miljoonaa lehmää, 3,7 biljoonaa omenaa, miljardi pussia pottuja ja 3 miljardia lohta? Suomen osuus vuotuisesta ruokahävikistä on 400-500 miljoonaa kiloa,...

Sorkitaan uskomuksia ja lisätään porsaanliha takaisin lautasille

Sorkitaan uskomuksia ja lisätään porsaanliha takaisin lautasille

Mitä sinä valitset mieluiten ostoskoriin tai ruokalistalta? Oletko huomannut, että ehkä harvemmin porsaanlihaa? Valintoihisi lienee monia syitä - ehkäpä uskomuksia ravitsemuksesta tai kokkailun haasteellisuuteen liittyviä mielikuvia. Yhtä kaikki, päätimme korjata...

Hirvilammella karja laiduntaa kaupungin kupeessa

Hirvilammella karja laiduntaa kaupungin kupeessa

Emolehmätilaa Hämeenlinnan kupeessa avopuolisonsa kanssa pitävän Susanna Valtosen arjessa maatalous yhdistyy palkkatöihin ja maisteriopintoihin Viikissä. Puhtia jää vielä järjestää tilakierroksia perheille ja harrastaa triathlonia.

Tulevan isännän ajatusmaailmassa vastuullisuus on tulevaisuutta

Tulevan isännän ajatusmaailmassa vastuullisuus on tulevaisuutta

Tuleva maatilan isäntä Kalle Murto näkee, että suomalaisesta, vastuullisesta karjankasvatuksesta ja naudanlihasta löytyy paljon myönteistä kerrottavaa. Omaa tuotantosuuntaansa hän vielä miettii – tällä hetkellä vanhempien luotsaamalla tilalla kasvatetaan maitorotuisia sonneja.

Lyödäkö vai syödäkö lihaa

Lyödäkö vai syödäkö lihaa

Tänä päivänä on helppo olla ilmaston ja terveyden ystävä. Riittää, kun lopettaa punaisen lihan syönnin. Onko suomalaisesta punaisesta lihasta luopuminen todella se, joka pelastaa maapallon?

Hae lisää luettavaa

Tutustu uuteen tapaamme tuottaa ruokaa

Lue lisää

  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste