Eläinten hyvinvointi on lihaketjun toiminnan perusedellytys
Terveet ja hyvinvoivat tuotantoeläimet ovat perusedellytys koko lihaketjun toiminnalle. Eläinten hyvinvointi otetaan huomioon myös eläinjalostuksissa, eläinten kasvatusolosuhteissa ja kuljetuksissa.
HKFoods hankkii liharaaka-aineen ensisijaisesti omilta sopimustuottajiltaan Suomesta. Suomessa on erinomainen tuotantoeläinten terveydenhuolto sekä korkeat ja tiukat kriteerit eläinten hyvinvoinnille ja tuotannon laadulle.
Antibioottien käyttö minimissään
Osaavat lihantuottajat, viranomaiset sekä lainsäädäntö pitävät huolta siitä, että esimerkiksi tuotantoeläinten sairauksia ennaltaehkäistään tehokkaasti. Tervettä eläintä ei tarvitse lääkitä, jolloin tarve antibioottien käytölle on huomattavasti pienempi kuin muualla maailmassa. Hormonien käyttö kasvunedistäjinä ei ole sallittua Suomessa eikä muissa EU-maissa.
Puhtaat tilat ja virikkeitä
Suomessa eläinten kasvatustilat pidetään huolellisesti puhtaina. Puhtaus on tärkeää myös eläintautien leviämisen ehkäisemisessä. Eläimillä on tilaa liikkua ja ruokailla. Sikojen karsinoissa on tarjolla virikkeitä, kuten olkia tai sanomalehtiä.
Sopimustuottajat pitävät huolen eläinten hyvinvoinnista
Tilojen ja HKFoodsin välinen sopimus on molemminpuolinen yhteistyösopimus. Sitoutuminen koko lihaketjun yhteiseen työhön takaa puhdasta ja turvallista lihaa suomalaisten lautasille. Sopimustuottajat ovat myös sitoutuneet huolehtimaan eläinten hyvinvoinnista. Tilat noudattavat eläinten hyvinvointiohjeistuksia ja valvovat eläinlääkärit ja HKFoodsin asiantuntijat käyvät tiloilla säännöllisesti. Sopimustuottajajärjestelmän kautta tilat saavat neuvontaa, koulutusta ja tuottajilla on mahdollisuus verkostoitua muiden tuottajien kanssa.