• Lihakoulu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ravitsemus
  • Vastuullisuus
  • Yhteydenotto
  • Sivustohaku
  • Lihakoulu
    • Lihakoulun kaikki vinkit
    • Lihan säilytys
    • Työvälineet
      • Veitset
      • Leikkuulaudat
      • Paistinpannut
      • Lämpömittarit
      • Muut työvälineet
  • Reseptit
    • Reseptihaku
    • Vartissa valmista
    • Arkiruoka
    • Hampurilaiset ja hodarit
    • Jauheliharuoat
    • Kastikkeet
    • Kasvisruoka
    • Keitot
    • Leivät
    • Makkararuoat
    • Nakkiruoat
    • Paistit
    • Pataruoat
    • Pastat ja risotot
    • Pekoniruoat
    • Pizzat
    • Piirakat
    • Pihvit ja vartaat
    • Pyörykät
    • Salaatit
    • Texmex
    • Uuniruoat
    • Wokit
  • Sesongit
    • Grillaus
      • Pihvit ja burgerit
      • Makkarat ja vartaat
      • Isot ja luulliset palat
      • Lisukkeet
      • Grillausvinkit
    • Juhlat
    • Sadonkorjuu
    • Isänpäivä
    • Pyhäinpäivä / Halloween
    • Itsenäisyyspäivä
    • Pikkujoulut
    • Joulu
      • Joulukinkun valinta
      • Joulukinkun sulatus
      • Joulukinkun paistaminen
      • Joulukinkun kuorrutus
      • Joulun hävikkivinkit
      • Joulun kysytyimmät kysymykset
    • Uusivuosi
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Äitienpäivä
    • Vappu
    • Juhannus
    • Piknik
  • Tuotteet
    • Tuotehaku
    • Uutuudet
    • Klassikot
      • HK Sininen Lenkki®
      • HK Aitonakki™
      • HK Amerikan Pekoni®
      • HK Herkkumaksamakkara
    • HK Lastut
    • HK Pizzat
    • Porsaanliha
      • Joulukinkut
      • Porsaanpihvit ja -leikkeet
      • Porsaanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Porsaanpaistit ja -fileet
    • Naudanliha
      • Naudanpihvit ja -leikkeet
      • Naudanlihasuikaleet ja -kuutiot
      • Naudanpaistit ja -fileet
    • Jauheliha
      • Naudan jauheliha
      • Porsaan jauheliha
    • Grillimakkarat
    • Nakit
    • Lenkit
    • Pekoni
    • Kokolihaleikkeleet
    • Leikkelemakkarat
    • Maakarit®
    • Meetvurstit
    • Maksamakkarat
    • Hyytelöt ja pateet
    • Kasviproteiini
    • Valmisruoka
      • Välipalat
      • Lisukkeet
      • Valmisateriat
      • Pyörykät ja pihvit
  • Ravitsemus
    • Ravitsemussuositukset
      • Syö itsellesi hyvä olo
      • Ateriarytmi ja ruokahetket
    • Ravintoaineet
      • Proteiini
      • Rasva
      • Hiilihydraatit ja kuitu
      • Suola
      • Suojaravintoaineet
    • Lautasmalli
    • Ruokademokratia
      • Vastuullista ravitsemusta
    • Ruoka ja liikunta
      • Liike vaatii energiaa
      • Säännöllinen treeni vaatii säännöllistä syömistä
      • Proteiini on lihasten rakennusaine
      • Kestävyyttä ja nopeutta hiilihydraateista
      • Voitele keho kuntoon sisäisesti rasvalla
      • Keho kuivuu kuntoillessa
      • Välillä välipalaa
      • Lihas kasvaa levossa
      • Liikkuvan lapsen ravinto-opas
    • Proteiinilaskuri
  • Blogit
  • Vastuullisuus
    • Makusuola
    • HK tuo työtä tuhansille
    • Ruokahävikki
    • Pakkausten kierrätettävyys
    • Suomessa tehtyä ruokaa
    • Eläinten hyvinvointi
      • Sika
      • Nauta
      • Broileri
    • Laatuvastuu
  • Kuluttajapalvelu
    • Reklamaatio
    • Ota yhteyttä
    • Yritysasiakkaat
    • Usein kysytyt kysymykset
  • HK
  • Vastuullisuus
  • Eläinten hyvinvointi
  • Broileri
  • Vastuullisuus
  • Makusuola
  • HK tuo työtä tuhansille
  • Ruokahävikki
  • Pakkausten kierrätettävyys
  • Suomessa tehtyä ruokaa
  • Eläinten hyvinvointi
    • Sika
    • Nauta
    • Broileri
  • Laatuvastuu

Broileri

Tärkein raaka-aineemme on liha, ja huolehdimme sen vastuullisesta kasvatuksesta tuotannosta yhdessä sopimustuottajiemme ja muiden kumppaneiden kanssa. Vastuullisuutemme kattaa koko arvoketjun tuotantoeläinten rehusta ja genetiikasta lähtien aina kuluttajalle saakka.

Broileri

Hyvinvointia joka askeleella

Teemme jatkuvaa työtä eläinten terveyden ja hyvinvoinnin eteen tuotantoketjun kaikissa vaiheissa, yhdessä esimerkiksi viranomaisten, jalostuksen, sopimustuottajien ja kuljetuskumppaneiden kanssa. Eläinten hyvä hoito on meille tärkeää monesta syystä: se vastaa eettisiä periaatteitamme ja tukee liiketoimintamme vastuullisuutta, mahdollistaen kannattavan kasvun. 

HKFoodsin siipikarjantuotanto Suomessa on sopimustuotantoa tiiviissä yhteistyössä tuottajien kanssa. Tarjoamme sopimustiloille neuvontaa ja koulutusta. Lisäksi HKFoodsin terveydenhuollon eläinlääkäri seuraa tiivisti broilereiden hyvinvointia. Broileritilamme sijaitsevat Länsi-Suomessa lyhyen etäisyyden päässä Rauman yksiköstämme.

Jäljitettävyys - oman ja sopimustuotannon ansiota

  • Eläinten hoito ja hyvinvointi korkealla tasolla
  • Tuotantotilojen ensiluokkainen bioturvallisuus
  • Korkea hygieniataso
Jaa
Tulosta

Alkutuotanto

  • Valvotut olosuhteet (lämpötila, ilmanvaihto ja -laatu, valon voimakkuus ja määrä))

  • Riittävä elintila ja tilaa liikkua

  • Ei harvennusta

  • Hyvät elinolosuhteet (stressin ehkäisy, ravinto, vesi, lannankäsittely)

  • Tarkastuskäynnit halleissa vähintään kaksi kertaa päivässä

  • Hyvät tuotantokäytännöt, korkea hygienia ja bioturvallisuus

  • Ei antibiootteja

  • Hormonit kielletty kasvatuksessa

  • Salmonellavapaa. Kilpailevan syrjäytymismikroflooran Broilact käyttö suoliston terveyden tukemisessa.

  • Virikkeinä esimerkiksi köysiä, prikkoja ja palloja

Kuljetus

  • Ammattitaitoinen henkilökunta hoitaa lintujen kiinnioton ja käsittelyn minimoimalla loukkaantumis- tai stressiriskin

  • Eläinkuljetusluvan saaneet koulutetut kuljettajat

  • Kuljetusautot suunniteltu erityisesti broilereille

  • Lyhyet kuljetusmatkat, keskimääräinen etäisyys alle 80 km

  • Kuljetusaika keskimäärin alle 2 h

  • Kuljetusautojen pesu ja desinfiointi aina kuljetuksen jälkeen

Teurastus

  • Prosessi on tarkkaan suunniteltu. Broilereiden odotusaika on maksimissaan joitain tunteja ennen teurastusta

  • Broilereiden hyvinvointimittarit, kuten jalkapohjaterveys ja parven kokonaiskuolleisuus, tarkastetaan jokaisesta parvesta teurastuksen yhteydessä viranomaiseläinlääkärien toimesta

  • Turvalliset ja tehokkaat tainnutusmenetelmät: 2-vaiheinen hiilidioksiditainnutus

  • Koulutettu ammattitaitoinen henkilökunta ja nimetty hyvinvointivastaava paikalla

  • Viranomaiseläinlääkäri suorittaa broileriparven tarkastuksen ennen ja jälkeen teurastuksen

Nokkiminen, kylpeminen ja riittävä lepo - tärkeä osa broilereiden luontaista käyttäytymistä

Eläinten hyvinvointi on meille tärkeää. Haluamme varmistaa, että niillä on hyvä kasvatusympäristö ja olosuhteet. Sen vuoksi seuraamme jatkuvasti uusimpia tuotantoeläinten käyttäytymiseen liittyviä tutkimuksia.

Broilerit liikkuvat aktiivisesti ja nokkivat pehkua etsiessään ruokaa. Vaikka ne saavat ruokaa ruokintalaitteesta, ne silti nauttivat saadessaan kulkea ympäriinsä nokkien. Päiväsaikaan broilerit lepäävät kuivalla pehkulla. Levon vähimmäisaika on kuusi tuntia. Kasvattamoissa ei ole ikkunoita. Näin varmistetaan riittävä pimeän aika läpi vuoden.

Broilerit nauttivat pehkussa kylpemisestä pitääkseen höyhenet hyvässä kunnossa ja ylläpitääkseen lämmönsäätelyä. Broilerit ovat tarkkaavaisia eläimiä: ne seuraavat tarkasti parven muiden broilereiden reaktioita ja käyttäytymistä. Niiden luontaiseen käyttäytymiseen kuuluvat myös siipien räpyttelyt ja venyttelyt sekä lentoharjoitukset. 

Siipikarjatautien tilanne Suomessa

Herkästi tarttuvat ja vakavat eläintaudit ovat uhka eläinten hyvinvoinnille ja tuotannolle, koska ne voivat aiheuttaa  epidemioita ja levitä maailmanlaajuisiksi sekä aiheuttaa merkittäviä taloudellisia tappioita. Tästä syystä eläinten terveyden edistäminen ja broilertilojen bioturvallisuuden korkea taso ovat HKFoodsissa tärkeässä roolissa. Korkean bioturvallisuuden tavoitteena on varmistaa, että taudit eivät pääse leviämään tuotantotiloihin sekä terveet eläimet ja turvalliset tuotteet.

ELÄINTAUTI SUOMI

Salmonella gallinarum

Salmonella pullorum

Ei esiinny
Tarttuva kurkunpään ja henkitorven tulehdus (ILT) Ei esiinny
Ylempien hengitysteiden tulehdus (APV/ART) Ei esiinny
Newcastlen tauti (ND) Ei esiinny
Lintuinfluenssa (AI) Ei esiinny
Mycoplasma gallisepticum Ei esiinny
Tarttuva keuhkoputkentulehdus (IB) Esiintyy, rokotukset aloitettu 06/2023
  • Yritys
  • Ammattilaisille
  • Aineistopankki
  • Oiva-raportit
Ota yhteyttä
  • Käyttöehdot
  • Verkkoselailun tietosuojaseloste
  • Kuluttajien tietosuojaseloste