Nauta
Tärkein raaka-aineemme on liha, ja huolehdimme sen kestävästä tuotannosta yhdessä tuottajien kanssa. Vastuullinen toiminta kattaa koko arvoketjun tuotantoeläinten rehusta ja genetiikasta lähtien aina kuluttajalle saakka.
Kokonaisvaltaista hyvinvointia
HKFoodsin sopimustuotantotilat Suomessa ovat sitoutuneet noudattamaan tarkkoja ohjeita eläinten kasvatuksen, ruokinnan, terveydenhuollon ja tautisuojauksen osalta.
Lihakarjaa kasvatetaan navetoissa ja kylmäpihatoissa sekä tarhoissa ja laitumella. Rotukarjatuotantoa varten kasvatettavat vasikat syntyvät emolehmätiloilla, joilla ne laiduntavat emojensa kanssa noin kuuden kuukauden ikään asti. Tämän jälkeen vasikat muuttavat erikoistuneille kasvatustiloille tai jäävät syntymätilalleen. Maitotiloilla syntyneet vasikat muuttavat 2 viikon - 3 kuukauden ikäisinä vasikkakasvattamoon tai loppukasvattamoon. Vasikkakasvattamosta teinivasikat siirretään 6 kuukauden ikäisinä loppukasvattamoon.
Jäljitettävyys - nautojen yksilöllisen merkinnän ja sopimustuotannon ansiota
- Eläintenhoito ja hyvinvointi korkealla tasolla
- Hyvä terveystilanne ja kontrolloitu lääkkeidenkäyttö
- Korkea hygieniataso