HK tuo työtä tuhansille
Ruoka-ala työllistää välillisesti noin 12 % väestöstä, ja sen vaikutus Suomen kansantaloudelle on merkittävä. Me HKFoodsissa olemme ylpeitä siitä, että olemme edistäneet suomalaista työtä ja kotimaista ruoantuotantoa jo yli 110 vuoden ajan.
Tarinamme alkoi vuonna 1913, jolloin parikymmentä lihantuottajaa perusti Lounais-Suomen Osuusteurastamon. Yli sadan vuoden matkalla olemme kasvaneet maakunnallisesta osuuskunnasta kansainvälisesti toimivaksi ruokataloksi. Kotimainen ruoantuotanto ja liha ovat asioita, joista olemme ylpeitä. Lihan sopimustuottajat ovat olennainen osa ruokaketjumme toimintaa. HKFoodsin ruokaketju yhdistää Suomessa noin 2 000 lihantuottajaa kuluttajiin. Suomessa HKFoods työllistää suoraan noin 2 700 ammattilaista. Vuonna 2024 tarjosimme kesätyöpaikan noin 550 kesätyöntekijälle. Ruokaketjumme työllistää epäsuorasti useita eri toimijoita esim. tavaran- ja palveluntoimittajia, rehu- ja lannoiteteollisuutta sekä kuljetusyrittäjiä.
Olemme sitoutuneet toimimaan vastuullisesti ja yhteiskunnan hyvinvoinnin edistämiseksi. Yhdessä sopimustuottajiemme ja koko ruokaketjumme kanssa varmistamme, että suomalainen ruuantuotanto jatkaa elinvoimaisena kasvuaan ja kehitystään, samalla kun pidämme huolta eläimistä, ympäristöstä ja ihmisistä. Todella HK.