Tuttu maku, vähemmän suolaa
HK:n uuteen aromiyhdistelmään perustuva makusuola tarjoaa suolan tutun maun, mutta sitä käyttämällä tuotteessa on jopa neljänneksen vähemmän natriumia. Makusuola otetaan ensimmäisenä käyttöön HK®:n kokolihaleikkeleissä.
Suurin osa suomalaisista saa liikaa suolaa ruokavaliostaan. Suolan vähentämisen haaste on kautta aikain liittynyt makuun – vähempisuolaisen ruuan pelätään olevan mautonta. Mineraalisuoloja käytettäessä tuotteen maku harvoin pysyy samana. Mineraalisuoloilla on usein kitkerä, metallinen sivumaku. Etenkin jos niitä käytetään teollisissa prosesseissa, kaliumkloridi aiheuttaa jälkimaun, joka ei ole kovin miellyttävä.
HK:n makusuolan lupaus on ”tuttu maku, vähemmän suolaa”. Maun salaisuus on aromikombinaatio, jonka avulla jälkimakua ei synny, vaikka suolaa on vähemmän. Käyttämämme makusuola on oma innovaatiomme, eikä sitä ole muilla käytössä.
Yhdeksän kymmenestä suomalaisesta saa liikaa suolaa
Tutkimusten mukaan Suomessa peräti yhdeksän kymmenestä ihmisestä saa ravinnosta liikaa suolaa, mikä lisää mm. sydän- ja verisuonisairauksien riskiä. Ongelma koskettaa siis käytännössä kaikkia. Asiasta on kuitenkin helppo olla välittämättä, koska liian suolan vaikutuksia ei huomaa omassa voinnissaan kovinkaan helposti.
Meillä terveelliset tuotteet ovat keskeinen osa vastuullisuustyötä, ja ison yrityksen tuotteilla on myös kansanterveydellistä vaikutusta. Olemme monen suomalaisen ruokapöydässä ja arkiruokailussa, jolloin tuotteidemme ravitsemuksellisilla ominaisuuksilla on merkitystä. Tavoitteemme on tehdä ruokaa, jota voi nauttia hyvällä omalla tunnolla – ilman kompromisseja maun suhteen!
Testatusti toimiva ja maistuva uutuus
HK:n makusuolan testaamisesta ovat vastanneet aistinvaraisen arvioinnin ammattilaiset. Sokkotesteissä raati ei löytänyt eroa makusuolalla ja tavallisella suolalla maustettujen tuotteiden välillä. Lisäksi sokkotestejä on tehty asiakkaiden ja kuluttajien parissa sekä oman tuotekehityksen ammattilaisilla, eikä missään ole huomattu eroa makusuola-tuotteen ja tavanomaisen tuotteen välillä.
Makusuola on testattu yhdessä tuotekehityksen kanssa nimenomaan HK:n omiin tuotteisiin. Tarkoitus on laajentaa makusuolan käyttöä sitä mukaa, kun tuotekehitystä pystytään tekemään.