Lähellä tuotettua suomalaiseen makuun

HKScan Finlandin historia liha-alan toimijana on osa suomalaista ruokakulttuuria. Juuret ulottuvat aina vuoteen 1913 saakka jolloin yritys aloitti Lounais-Suomen Osuusteurastamona. Kaiken takana vaikuttaa sukupolvelta toiselle siirtynyt osaaminen ja ammattiylpeys.

HKScan Finland tunnetaan koko Suomen ruokatalona, mutta raaka-aine tuotantopaikkakunnille tulee kohtuullisten kuljetusmatkojen päästä. HKScan Finlandin toimipaikat sijoittuvat Suomessa eläintuotannon mukaisesti. Valtaosa Suomen sikatiloista sijaitsee Etelä- ja Länsi-Suomessa, mistä on sopiva matka Forssan sianlihan tuotantolaitokseen. Nautakarja taas painottuu Itä-Suomeen, jossa sijaitsee Outokummun nautateurastamo ja etelämpänä sijaitsee Paimion nautateurastamo. Broilereiden kasvatus painottuu Länsi-Suomeen, ja siksi tuotantolaitoskin sijaitsee Raumalla.

Suuri osa lihavalmisteista ja valmisruoista tehdään Vantaalla, lähellä suurimpia asutuskeskuksia. HK Sinisestä onkin sanottu että se on pääkaupunkiseutulaisille lähiruokaa. HKScan Finland merkittävä työllistäjä työntekijäluvun ollessa n. 2700 toimipaikoilla Forssassa, Outokummussa, Paimiossa, Eurassa, Raumalla, Mikkelissä ja Vantaalla. Tämä taloudellinen vaikutus säteilee myös paikkakuntien talouteen.

HKScan Finlandilla on n. 5000 sopimustuottajaa. Tuottajien parissa tehdään aktiivista neuvontatyötä eläinten kasvatuksen ja ruokinnan osalta. HK:n ketju on lihantuottajalle luotettava markkinakanava, joka edistää lihantuotantoa ja turvaa sen jatkuvuutta monin eri tavoin.

varjolan_tila

 

 

 

Lisää juhlavia reseptejä