HK:n tuotteet valmistetaan Suomessa hiilineutraaleilla tehtailla

HKScan Finlandin tehtaat ja toimistot ovat siirtyneet käyttämään kotimaista, 100-prosenttisesti uusiutuvaa sähköä. Lisäksi tuotantolaitosten hiilijalanjälki on kompensoitu kokonaan tukemalla päästövähennyksin projekteja, jotka vähentävät kasvihuonekaasujen määrää ilmakehässä. Tehtaamme ovat siis nyt hiilineutraaleja.

Tavoitteena kokonaisenergiakulutuksen pienentäminen viidenneksellä

Vuoden 2017 alusta HKScan Finland Oy uusi sitoumuksensa pienentää merkittävästi energiankulutustaan allekirjoittamalla kansallisen Energiatehokkuussopimuksen vuosille 2017 – 2025. Tavoitteena on vähentää energian kulutusta yhteensä 18 %. Tämä vähennystavoite on suurempi kuin monien tehtaiden kokonaisenergiankulutus tällä hetkellä.

Mittavilla energiatehokkuustoimilla HKScan Finland tähtää kestävämpään ja vähäpäästöisempään toimintaan kaikissa toimipisteissään. Energiatehokkuuteen panostaminen on nähty selvästi tehokkaimpana keinona pienentää tuotantolaitosten suoria vaikutuksia niin ympäröivään ympäristöön kuin ilmastoon.

Olemme siirtyneet käyttämään ainoastaan hiilineutraalia sähköä tehtaillamme

Osana ilmastonmuutoksen torjuntaa HKScan Finland on ottanut tavoitteeksi minimoida myös ns epäsuorat päästöt. Olemme siirtyneet käyttämään 100-prosenttisesti uusiutuvaa Suomessa bio- ja vesivoimalla tuotettua sähköä. Tällä olemme pystyneet pienentämään tehtaidemme hiilijalanjälkeä Suomessa huikeat 57 %.

Minimoidakseen jäljellä olevien päästöjen vaikutuksen HKScan Finland on myös päättänyt kompensoida tehtaidensa hiilijalanjäljen kokonaisuudessaan sijoittamalla päästövähennyksien avulla maailman suurimpaan metsänsuojeluprojektiin - Kariba REDD+ - Zimbabwessa. Kasvavat puut sitovat yhteisestä ilmakehästä päästöjä ja ovat siten tärkein keino pienentää ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta. Tutustu metsänsuojeluprojektiin täällä.

HKScan Finlandin tavoitteena on tukea päästöjä vähentäviä projekteja siten, että Suomessa aiheutettu päästömäärä poistuu ilmakehästä uusien metsien hiilinieluihin.

Jatkuva parantaminen toiminnan perusta

Näiden toimien ja käyttöön otetun jatkuvan parantamisen mallin avulla HKScan Finlandin tehtaat Suomessa ovat jatkossa hiilineutraaleja.

Hiilineutraalius ei kuitenkaan ole ilmastonmuutoksen hillinnässä lopullinen tavoite vaan toiminnan parantaminen myös HKScan Finlandilla jatkuu. Energiatehokkuuteen ja uusiutuvan energian käyttöön tähtäävillä toimilla pyrimme edelleen pienentämään suorien ja epäsuorien päästöjen määrää, jolloin kompensoitavaa jää vuosi vuodelta vähemmän.

Lue lisää HKScanin kasvihuonekaasujen vähentämisestä koko yrityksessä tiedotteestamme 31.5.

 

Lisää juhlavia reseptejä

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla. Lisätietoja.