Rypsiporsas® on vastuullista porsaanlihaa

Suomalaiset Rypsiporsas®-tilat on tarkkaan valittu ja ne seuraavat täsmällistä ruokintaohjelmaa. Rypsiporsas® syö kotimaisen viljan lisäksi rypsiä, mikä parantaa rasvan laatua luonnollisella tavalla.

Rypsiporsaat syövät kotimaista viljaa ja kotimaisia valkuaislähteitä

Rypsiporsas® syö maailman tarkimmin valvottua rehua. Rypsiporsaiden viljapitoisen rehun sekaan sekoitetaan tarkan ruokintaohjelman mukaan kotimaista rypsiä - muutoin porsaiden ruokavalio on kuten viljaporsailla: pääosin lähipeltojen viljaa. Ruokaa täydennetään kasvivalkuaisella: rypsillä, herneellä ja härkäpavulla. Rehun menekkiä seurataan tarkasti, jotta jokainen porsas saa sitä sopivan määrän. Lisäksi porsailla on koko ajan tarjolla raikasta vettä. Porsaiden rehu ei sisällä kasvunedistäjiä tai hormoneja.

Rypsiporsas® -ruokinnan suunnittelu huomioi porsaiden kasvuvaiheen sekä ravinnontarpeen. Näin luodaan edellytykset porsaiden hyvälle terveydelle ja kasvulle. Porsaat ovat tarkkoja ruokavaliostaan ja rypsipitoinen rehu maistuu eläimille mainiosti. Näin ollen ne voivat hyvin ja pysyvät terveinä, mikä vähentää myös mahdollisten antibioottien tarvetta. Hyvinvoivan eläimen tunnistaa mm. siitä, että sen karva kiiltää ja saparo on terhakkaasti pystyssä.

Sopimustuottajiemme omavalvonta takaa laadun

rypsiporsas.jpg

On erittäin tärkeää, että jokainen Rypsiporsas® saa sovitun mukaista rehua oikean määrän. Tämä varmistetaan tarkalla omavalvontasuunnitelmalla, joita tilat seuraavat. Suunnitelma varmistaa, että rehureseptien tiedot on kirjattu ruokintakoneelle, ja että rehusta otetaan säännöllisesti näytteitä. Jos näytteissä ilmenee poikkeamia, rehuoptimoija tekee tarvittavat muutokset rehureseptiin. Tarkan kasvatuksen ansiosta taataan, että Rypsiporsas® -raaka-aine täyttää sille asetetun lupauksen: 2/3 sen rasvasta on pehmeää, hyvää rasvaa.

Tutustu HK Rypsiporsas® -konseptiin

 

Lisää juhlavia reseptejä